Datum: 8.11.2021 1:28:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Z mandlji lahko kontrolirate svoje kilograme, vendar pa dobite s to metodo nekaj dragocenejšega ...
Mandlji imajo kopico koristnih lastnosti, najmočnejše pa so pri zniževanju holesterola, ohranjajo moč srčne mišice, bogastvo mineralov in vitaminov pa zelo pozitivno vpliva na spomin in delovanje možganov. A mandlji potopljeni v vodo so lahko nekajkrat močnejši!

A skrivnost mandljev se skriva v lupini.

Pravzaprav e pod rjavo lupino kiselkasta plast, ki preprečuje absorpcijo koristnih in zdravih snovi, zato je zelo priporočljivo, če mandlje pred uživanjem olupite. Olupljeni in mokri mandlji imajo bistveno več vitaminov B in koristnih encimov, pravzaprav so lažje dostopni, zato se suhim mandljem raje izogibajte, ker od njih vaš organizem ne bo dobil veliko koristnih snovi.

Namreč, olupljeni mandlji so odličen vir kalcija, železa, so močni antioksidanti, imajo veliko vitamina E, veliko vlaknin, izboljšujejo prebavo, pomagajo pri sladkorni bolezni, kožnih težavah in kroničnih težavah s srcem in artritisom.

Vlaknine v mandljih zmanjšujejo apetit, vlaknine čistijo črevesje, vse skupaj pa sprošča in pomirja. Namočeni mandlji so resničen zaklad narave.

Kako pripraviti namočene mandlje?

Najprej mandlje stresite v kozarec velikosti 2 dcl in vanj nalijte vročo vodo. Do roba. Tako, da voda pokrije mandlje. Vse skupaj pustite stati približno 12 ur.

Potem dodajte v to mešanico 2 ščepca soli in pustite stati še 12 ur.

Po 24 urah bo rjava lupina sama odstopila.

Tako namočene mandlje lahko uživate tudi do teden dni, vmes pa vas ni treba biti strah, da bi zaradi namakanja mandlji izgubili hranilno vrednost.

Pazite le na to, da namočenih mandljev ne pojeste preveč. Nutricisti predlagajo, da svojo težo delite z 10 in boste dobili, koliko zrnc mandljev lahko pojeste na dan. Jejte jih pred, ali še bolje namesto, večerje.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021