Datum: 8.11.2022 10:28:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Z mandlji lahko kontrolirate svoje kilograme, vendar pa dobite s to metodo nekaj dragocenejšega ...
Mandlji imajo kopico koristnih lastnosti, najmočnejše pa so pri zniževanju holesterola, ohranjajo moč srčne mišice, bogastvo mineralov in vitaminov pa zelo pozitivno vpliva na spomin in delovanje možganov. A mandlji potopljeni v vodo so lahko nekajkrat močnejši!

A skrivnost mandljev se skriva v lupini.

Pravzaprav e pod rjavo lupino kiselkasta plast, ki preprečuje absorpcijo koristnih in zdravih snovi, zato je zelo priporočljivo, če mandlje pred uživanjem olupite. Olupljeni in mokri mandlji imajo bistveno več vitaminov B in koristnih encimov, pravzaprav so lažje dostopni, zato se suhim mandljem raje izogibajte, ker od njih vaš organizem ne bo dobil veliko koristnih snovi.

Namreč, olupljeni mandlji so odličen vir kalcija, železa, so močni antioksidanti, imajo veliko vitamina E, veliko vlaknin, izboljšujejo prebavo, pomagajo pri sladkorni bolezni, kožnih težavah in kroničnih težavah s srcem in artritisom.

Vlaknine v mandljih zmanjšujejo apetit, vlaknine čistijo črevesje, vse skupaj pa sprošča in pomirja. Namočeni mandlji so resničen zaklad narave.

Kako pripraviti namočene mandlje?

Najprej mandlje stresite v kozarec velikosti 2 dcl in vanj nalijte vročo vodo. Do roba. Tako, da voda pokrije mandlje. Vse skupaj pustite stati približno 12 ur.

Potem dodajte v to mešanico 2 ščepca soli in pustite stati še 12 ur.

Po 24 urah bo rjava lupina sama odstopila.

Tako namočene mandlje lahko uživate tudi do teden dni, vmes pa vas ni treba biti strah, da bi zaradi namakanja mandlji izgubili hranilno vrednost.

Pazite le na to, da namočenih mandljev ne pojeste preveč. Nutricisti predlagajo, da svojo težo delite z 10 in boste dobili, koliko zrnc mandljev lahko pojeste na dan. Jejte jih pred, ali še bolje namesto, večerje.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021