Rubrika: Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Če se vam nabirajo kilogrami, ne skrbite za to. Raje poskrbite, da boste odpravili vzrok, ker se za tem lahko skrivajo hude bolezni ...
Oblika telesa razkriva bolezni h katerim ste nagnjeni in, ki vas najbolj ogroža. Dokler ne boste odpravili vzroka za te nevarnosti, se boste vedno znova redili, vi pa neuspešno preizkušali nove diete. Ne bodo vam pomagale!

Trebuh, pas
Maščobe okoli trebuha in pasi sodijo med najbolj nevarne. Ljudje, ki se jim maščobe kopičijo v tem delu telesa zelo pogosto trpijo za srčnimi boleznimi, rakom, sladkorno. Strokovnjaki svetujejo, da jeste manj ogljikovih hidratov, namesto sladkarij raje jejte grenko temno čokolado, obroki pa naj temeljijo predvsem na beljakovinah (piščančje ali puranje meso, ribe). Seveda so priporočljivi predvsem kardio treningi, plavanje, kolesarjenje, tek, pa tudi tek za moč.

Stegna in boki
Za to obliko telesa so značilne tanke roke, manjša ramena, odvečna teža pa se nabira na stegnih, zadnjici in bokih. Ta maščoba sicer neposredno ne ogroža delovanje notranjih organov in jih ne poškoduje, omejuje, ustvarja pa nepotreben pritisk na žile. Sčasoma se pri ljudeh s takšno obliko telesa pojavijo težave s koleni in sklepi. Strokovnjaki svetujejo, da se je dobro v takem primeru izogibati vsem vrstam kruha in pekovskemu pecivu, iz jedilnika črtajte vse polnozrnate izdelke, ovseno kašo, lečo ... Priporočeno je vsak dan vsaj 30 minut aerobne aktivnosti, vaje za boke in stegna. Problem te vrste telesa je, da se ga verjetno nikdar ne boste zmogli znebiti.

Prsi in ramena
Osebe s to postavo imajo običajno ožji pas in boke. Zanje velja, da imajo izredno aktivne nadledvične žleze, ki pospešujejo njihov metabolizem, kar v osnovi preprečuje kopičenje telesne teže, vendar se viški vseeno kopičijo in zadržujejo v zgodnjem delu telesa, kar lahko pripelje do bolezni srca in osteoporoze. Strokovnjaki priporočajo uživanje hrane bogate z beljakovinami in vaje za krepitev spodnjega dela telesa. Problem te oblike je, ker večina misli, da gre za zdravo, naravo obliko, kar pa v resnici ni. Srčne kapi so v teh primerih zelo pogoste.

Enakomerno porazdeljen presežek
Tudi to ni povsem v redu, ker se za tem skrivajo vse naštete bolezni in še več. Pri mladih ženskah to obliko najpogosteje prepoznamo po močnih prstih in bokih. Znanstveniki menijo, da za tem stoji boljša sposobnost razmnoževanja in manjša nagnjenost k depresiji, vendar so sladkorna, težave z ožiljem in hrbtenico zelo pogoste težave. Priporočljivo je paziti na prehrano in vanjo vključevati zlasti kvalitetne maščobe: oreščke in semena.

Atletska postava
Posebnost te postave je, da ni izrazito izraženih bokov in zato vam pri taki postavi praktično ni potrebno hujšati. Vendar se za tem lahko skrivajo težave z boleznimi srca, sladkorne in rakom na dojkah. Strokovnjaki svetujejo jesti več lanenih semen (na splošno: več vlaknin), več sadja (zlasti jagod in breskev), predvsem pa se izogibajte pretiranim obremenitvam, kamor spada tudi (pre)toplo vreme.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023