Datum: 18.6.2022 19:34:33 - Rubrika: Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Za 30 sekund pomolite prste v hladno vodo in izvedeli boste, kako trdno je vaše zdravje ...
Stres, glavoboli, utrujenost, nejevoljnost ... Vse to so simptomi, ki so poleti precej pogosti, za njimi pa se lahko skrivajo resne težave.

Da bi preverili v kakšni kondiciji je vaše zdravje, lahko naredite kratek in enostaven test s katerim boste ugotovili, ali se po vaših žilah pretakajo krvni strdki. Strdki so namreč lahko smrtonosni, so lahko tudi posledica diabetesa, povzročajo debelost. Če strdki pridejo do srca, ali pljuč, lahko nastanejo trajne poškodbe.

Kako torej ugotoviti, kaj se dogaja v vašem ožilju?

Do polovice kozarca nalijte hladno vodo in dodajte nekaj kock ledu. Počakajte, da se led do polovice stali, nato pa kazalec, sredinec in prstanec desne roke za 30 sekund pomolite v hladno vodo. Voda naj bo zares hladna.

Barva prstov po pol minute vam lahko razkrije več, kot katerikoli pregled. Če so prsti beli ali modri, potem imate težave z obtokom.

Sprememba temperature namreč povzroči, da se krvne žile v prstih skrčijo, kar zmanjša prekrvavljenost. Nekaj podobnega se dogaja pozimi tudi z nosom in ušesi.

Če ob tem, ko imate prste v hladni vodi, čutite krče in nevzdržno bolečino, potem obstaja nevarnost za nastanek krvnih strdkov.

In kaj jesti proti strdkom?

Čebula ovira lepljenje trombocitov, raztaplja nastale strdke in onemogoča koagulacijo krvi zaradi mastne hrane. Priporočljivo je pojesti 10 dag čebule na dan.

Zdravilen je tudi ahoen, ki ga največ najdemo v česnu in ima podoben učinek, kot aspirin.

Zelo zdrave so tudi ribe, ki vsebujejo veliko živalskih omega-3 maščobnih kislin. Jejte predvsem modre ribe: sardele, skuša, losos, tuno ...

Koristni so tudi flavonoidi v vinu, ki imajo zelo pozitivno vlogo na zdravje krvi.

Priporočljivi so tudi pekoči feferoni, ki vsebujejo kapsiacin, ki hitro razbija krvne strdke. Pa ingver, kumina, kurkuma, klinčki ...

Ob tem pa vam priporočamo tudi hrano za znižanje pritiska. Jejte več rib, kakijev, krompirja, blitve, špinače, zelene, artičoke, banane, bezga, ohrovta, koromača, rozine, suhe fige, jogurta in živila z veliko vitamina C.

Izogibajte pa se stresu, alkoholu, slanim in sladkim jedem.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021