Datum: 19.6.2022 12:53:25 - Rubrika: Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Nutricisti so si enotni: obstaja solata, ki tako razdraži želodec, da je na seznamu prepovedanih živil, zato nikar ne tvegajte in je ne jejte. Poškodbe so lahko trajne.
Zveni precej alarmantno in tudi je. Kar so nutricisti opozarjali že dlje časa, so znanstveniki tudi uradno potrdili. Solata v kateri so kumare in paradižnik resno škoduje zdravju.

Gre namreč za to, da so kumare in paradižnik v popolnem nasprotju glede fermentacijskih ciklov. To pomeni, da se praktično onemogoči presnova sladkorja in škroba. V trebuhu nastajajo krči, bolečine in napihnjenost, v skrajni fazi lahko pride tudi do zatekanja notranjih organov in tudi trajnih poškodb sluznice.

Če ste na to kombinacijo živil še posebej občutljivi, si zapomnite, da vam lahko že samo ena žlica, kjer se mešata sokova paradižnika in kumar, poškodujeta sluznico skoraj za teden dni. Zato to kombinacijo črtajte iz svojega jedilnika.

Na žalost pa to ni edina nevarna kombinacija.

Na seznamu prepovedanih po mnenju nutricistov sta tudi, presenetljivo, banana in mleko. Presenetljivo je to zato, ker je ta kombinacija pri športnikih sinonim za zdrav zajtrk. Seveda, če bi pili sveže, domače mleko, potem tudi kombinacija z bananami ne bi smela biti problem.

Med nevarnimi so tudi meso s sirom, kruhom in pomarančnim sokom. To tudi povzroča zastajanje hrane v želodcu, pomešano prebavo, skorajda ustavljen metabolizem ...

Še dobro, da so te stvari redko na naših jedilnikih ...
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021