Datum: 18.6.2022 14:52:52 - Rubrika: Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Vsake toliko moramo telo očistiti tudi znotraj. To lahko na razmeroma preprost način naredimo z izbrano ekološko pridelano hrano.
1. Zelje

Zelje je odlično pri čiščenju jeter in črevesja, poleg tega očisti tudi vojsko črevesnih encimov. Zelje, ohrovt, cvetačo in brokoli vključite v vsakodnevno prehrano, vsaj en dan na teden pa poskusite preživeti samo z zeljem. To vam bo močno popravilo prebavo. In ne pozabite: surovo zelje je bolj zdravo od kuhanega.

2. Jabolka

Jabolka so odličen vir pektina in vlaknin, kar prav tako ugodno vpliva na delovanje črevesja. Pri jabolkih morate paziti le, če niste prepričani, da so ekološko pridelana, jih raje olupite. že res, da je v in pod lupino največ vitaminov, a je lahko vosek, s katerim v trgovinah podaljšujejo obstojnost, zelo škodljiv.

3. Zelena solata

Solata ima sicer veliko vode, a tudi veliko mineralov, vitaminov in organskih kislin, ki prispevajo k izboljšanju prebave. Poleg tega solata pospešuje metabolizem in preprečuje odlaganje soli. Če je le mogoče, si čim večkrat na teden omislite obrok samo iz solate (zlasti koristne so solatne večerje).

4. Rdeča pesa

Pesa obnavlja jetra, ledvice, pomirja mehur. Je bogata s pektinom, vitamini in minerali. Pomaga telesu pri presnovi vitamina B. Če ste zaprti, ali pa čutite, da se vam v telesu zadržuje tekočina, jejte čim več pese. Dobra je tudi juha in pese, smoothiji ... Rdečo peso lahko uživate kuhano in tudi surovo, ki jo naribate skupaj s korenčkom in jabolkom.

5. Korenček

Korenje je odličen vir vitamina A in pektina, ki zmanjšuje presnovo ogljikovih hidratov. Z rednim pitjem korenčkovega soka (lahko je v kombinaciji z ostalo zelenjavo oziroma sadjem) boste izboljšali delovanje ledvic in jeter.

6. Suhe slive

Suhe slive so med suhim sadjem najbolj koristne. Vsebujejo namreč veliko balastnih snovi, ki čistijo telo kot celoto, uravnavajo prebavo in tudi varujejo pred vnetji, napihnjenostjo, zgago. Suhe slive je priporočljivo jesti tudi poleti.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021