Datum: 18.10.2021 13:30:28 - Rubrika: Zanimivosti
Zakaj vsi hočejo gensko spremenjen krompir?
Gensko spremenjen krompir je povsod po svetu razprodan. Veste zakaj?
Potem, ko je Ministrstvo za kmetijstvo ZDA prižgalo zeleno luč za gensko spremenjen krompir, se je vsu plaz, ki mu bo zagotovo sledilo še kakšno živilo. Zakaj gre?

Podjetje Simplot, ki je razvilo gensko spremenjen krompir, je objavilo seznam sprememb med katerimi je vsaj ena zelo pomembna razlika. Nova sorta krompirja je med cvrtjem za 75 % bolj odporna na rakotvorne snovi, ki se med praženjem sproščajo. Poleg tega je tak krompir lahko 3-krat dlje na zraku in ne segnije, ne pojavijo se rjavi madeži in ne gnije. To so vse lastnosti, ki so trgovcem pisane na kožo.

Sicer so učinki prenovljenega krompirja še predmet raziskav, a že zdaj nihče več ne dvomi, da tak krompir ni bolj zdrav od navadnega, pomaga pri premagovanju raka, zmanjšuje nevarnost za razvoj sladkorne bolezni, ne vpliva na pritisk, ne obremenjuje srca in ožilja. Ko bi le vsa hrana bila takšna, kajne?!

Pa ne samo to ... Podjetje Simplot je že napovedalo izzid nove vrste koruze, ki bo veliko bolj zdrava in bo slankastega okusa in bo zato veliko bolj prikena za zdrave pokovke prihodnosti.

Nekoč so ljudje mislili, da bo genetika prinesla višje donose, sedaj pa se odpira povsem novo področje, ko bodo gensko spremenjena živila bolj zdrava od naravnih.

Hm ...
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021