Datum: 14.6.2022 19:32:18 - Rubrika: Dobro je vedeti
Izkoristite hidracijo med spanjem?
Nikdar ne zaspite žejni. Raje zvečer popijte kozarec vode preveč, kot premalo!
Mnogi strokovnjaki govorijo, kako pomembna je hidracija čez dan, le redki pa dodajo, da je ponoči še bolj pomembna. Takrat se telo regenerira, čisti, odvaja in v takem primeru je bolje več vode, kot premalo. Naj vas nikar ne moti dejstvo, da boste morali ponoči večkrat na stranišče.

Kako pomemben je kozarec vode pred spanjem, pove že logika. Zdrav spanec namreč traja 7 do 9 ur in zamislite si, da ves čas nič ne pijete. že čez dan je to izredno dolga doba, ponoči, ko pa se telo obnavlja, pa je pomanjkanje vode lahko resnično velik problem.

Čeprav zaradi poznega pitja vode, gremo ponoči večkrat na stranišče, pa so raziskave pokazale, da se zjutraj zbujamo bolj spočiti, boljše volje in tudi bolj zdravi. Hidratacija med spanjem namreč izboljša prekrvavitev, celicam zagotavlja več hrane, več kisika, poleg tega lajša krče in bolečine v želodcu, dodajanje limoninega soka vodi pa preventivno zdravi kašelj in prehlad. V resnici ta dodatek krepi imunski sistem, da že dovolj zgodaj prepreči razvoj hujše bolezni.

Za konec pa še opozorilo ... Najpomembnejše je to, da kozarec vode spijete najmanj pol ure pred spanjem. Bodite zelo dosledni pri tem, ker je naš organizem zelo natančen ustroj zaljubljen v rutinske posle. Poleg tega ni nepomembno, da zvečer pijete vodo. Edina stvar, ki jo lahko dodate, je sok limone. Pomembno je, da ne pijete sladkih pijač, ali alkohola.

In še ... Edina stvar s kateri lahko eksperimentirate, je količina vode. V povprečju 2 dcl zadošča.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021