Rubrika: Dobro je vedeti
Poiščite način prehrane, ki vam najbolj ustreza
Preberite vseh 7 načinov diete in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza. Za vse pa velja, da pri njih ne vztrajajte več kot 2 tedna ...
Japonska dieta
Snovalci te diete verjamejo, da lahko v dveh tednih izgubite od 7 do 10 kilogramov teže. Učinkovitost dosežete zaradi prestrukturiranje metabolizma, kar naj bi bil tudi vzrok, za dolgoročno ohranjanje rezultata. Sicer pa so glavna pravila te diete, da ne smete jesti nobenih pekovskih izdelkov, sladkarij, sladkorja in soli ter alkohola. Poudarek diete je na živilih z manj ogljikovimi hidrati, veliko je morskih sadežev in živil z maščobnimi kislinami omega-3.

Ducanova dieta
Gre za beljakovinsko dieto, ki lahko traja tudi 4 mesece in več. Bistvo te diete so štiri stopnje: napad, alternacija, sidriranje in stabilizacija. Napad traja 5 do 10 dni, jeste lahko predvsem pusto piščančje meso, jajca, mlečne izdelke in ribe (živila kuhajte, olja ne smete uporabljati). Alternacija je stopnja, kjer se izmenjujejo zelenjavni in beljakovinski obroki (uživate lahko vso zelenjavo razen krompirja, stročnic, koruze in žit). Ta stopnja naj traja vsaj teden dni. Sledi sidriranje, ki naj za vsak izgubljeni kilogram traja 10 dni (če izgubite 5 kilogramov, naj traja 50 dni). V tej fazi lahko jeste, kar vam je volja, vendar vsak dan 10 % manj kalorij, kot je idealno glede na vašo višino in novo težo. Zadnja faza je stabilizacija, ko lahko količino hrane povečate do optimalne količine, vendar morate pred vsakim obrokom popiti vsaj pol litra vode, uvesti morate dan posta in pol ure jutranje in večerne telovadbe (velja tudi sprehod - mnogi si zato omislijo psa).Ajdova dieta
To je še ena dieta namenjena ekstremnemu hujšanju, kjer prevladuje ajda. Ajdo namreč prelijte z vrelo vodo in vse skupaj pustite stati 8 ur. Sol iz začimbe niso dovoljene. Če se po 5 dneh počutite dobro, lahko dieto podaljšate še za 5 dni, vendar ne več. Pozorni morate biti, da popijete dovolj zelenega časa ali kefirja (uporabljajte tistega z manj maščobe). V drugi polovici diete lahko poleg ajde dodate še grenivke ali jabolka.

Dieta za lenuhe
Glavno pravilo te diete je, da pred vsakim obrokom popijete 3 dcl vode, obroke pa jeste v obratnem vrstnem redu (sladico najprej, potem glavno jed, na koncu pa pojeste juho). Porcije morajo biti pol manjše, kot sicer, iz jedilnika črtajte sladkarije, prekajeno in ocvrto meso.

6 dni
Dieta ima dna rib, dan zelenjave, dan piščanca, dan žit, dan skute in dan sadja. Prednost te diete je, da telo dobi vse potrebne vitamine, mikro- in makro-elemente, količine hrane pa niso omejene. Upoštevajte le to, da ne smete mešati več kot 3 vrste zelenjave ali sadja.

Beljakovinska dieta
Ključna formula te diete je, da na dan pojeste 80 % beljakovin (gre za pusto meso, ribe, jajca, fermentirano mleko, morski sadeži ...) Za to dieto mnogi pravijo, da je najboljša in najučinkovitejša, saj je v enem tednu mogoče izgubiti od 4 do 8 kilogramov. Jesti morate vsake 3 ure, na jedilniku pa naj bo veliko soje, kumare, oreščkov, čičerike in citrusov (najboljše so grenivke). Da bi hujšali hitreje, so priporočljive vaje za moč).

Kefirjeva dieta
Pijte izključno kefir z manj maščob (manj, kot 1 %), pri čemer pa na dan ne smete popiti več kot 1 liter kefirja, zato si ga previdno razdelite čez dan. Kefir lahko mešate s skuto, jajci, ajdo, jabolki in kumarami. Drugih živil ne uživajte, na dieti pa ne vztrajajte več kot 14 dni. V vsakem primeru med eno in drugo dieto naredite 14 dni premora.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023