Datum: 1.5.2022 6:50:24 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hitra keto dieta za lenuhe
Keto dieta v zadnjem času velja za najhitrejšo in učinkovito hujšanje. Keto dieta za lenuhe pa imajo samo eno pravilo.
Izhodišče keto diete za lenuhe je pravilo, da 5 % dnevne energije dobimo iz ogljikovih hidratov, 20 % iz beljakovin in 75 % iz maščob.

Za večino nastopi stanje ketoze, ko na dan zaužijete manj kot 20 gramov ogljikovih hidratov. Če je vaš interes hujšanje, pa so najbolj optimalni rezultati pri manj kot 50 gramih ogljikovih hidratov na dan. Torej?!

Ljudje, ki na dan pojedo 20 gramov ogljikovih hidratov, ali manj, bodo sicer hitreje hujšali, vendar pa se bo pri njih pojavila tako imenovana keto gripa, ki jo spremlja vrtoglavica, glavobol, dekoncentracija, mišični krči ... Sicer so ti simptomi prehodnega značaja in se pojavijo po prvem tednu stroge keto diete. Včasih se ti znaki pojavijo tudi med tretjim in petim tednom, dokler se telo ne prilagodi spremenjenemu načinu prehranjevanja.

Cilj vsake keto diete namreč je, preklop organizma, da za energijo namesto glukoze porablja maščobe. Zato je tudi edino pravilo keto diete za lenuhe na dan pojesti manj kot 20 gramov ogljikovih hidratov.

Vso drugo štetje, tudi kalorij, je odveč. Količina maščob in beljakovin ni pomembna.

Ogljikovi hidrati so namreč neposreden vir glukoza, imajo pa proteini tudi podoben učinek, naše telo pa zna iz beljakovin izločiti glukozo. Ta postopek imenujemo glukoneogeneza.

Nutricisti po svetu predlagajo postopno zmanjševanje ogljikovih hidratov. Za začetek bodite pozorni na hranilne vrednosti, ki jih najdemo na embalaži, seštejte beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate in hitro boste dobili osnovno strukturo vaše prehrane. Če boste pri tem dosledni in vsakih živila z največ ogljikovimi hidrati nadomeščali z bolj zdravimi, lahko v 4 tednih hitro pridete do želene diete, kjer bodo poleg mesa prevladovala jajca, avokado, brokoli, šparglji, cvetača, makadamija ...

Če skrajšamo: do keto diete za lenuhe lahko pridete v enem mescu ob natančni in skrbni analizi dnevnih obrokov.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021