Datum: 14.6.2022 16:56:35 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 najboljših zelišča za izgorevanje maščob
Ljudje so se že od nekdaj ukvarjali s preveč maščobami, a so se tega problema lotevali na naraven način ...
Zelišča zelo učinkovito spodbujajo funkcije izgorevanja telesnih maščob, pa še zdrava so. Imajo veliko hranilnih snovi in imajo pozitivne učinke še na vrsto drugih procesov v telesu. Poleg tega je v zeliščih zbrano tudi veliko ljudske modrosti in izkušenj. Še celo slovenski pregovor pravi, da se za vsako bolezen rož'ca najde. In res je tako.

1. Koromač
Znano je, da pospešuje in uravnava prebavo, zato je priporočljiv še zlasti pri otrocih. Poleg tega je zelo učinkovit pri razstrupljanju, saj odpravlja nakopičene strupe. Ima blag odvajalni učinek, vendar ne smemo pretiravati. Izredno dobro tudi spodbuja telo k izgorevanju maščob.

2. Šipek
V zimskem času je to zagotovo najboljši vir vitamina C, poleti pa je dober tudi za prebavo in postavo. Ohlajen šipkov čaj bi morali piti tudi poleti. Celo šipkova marmelada blagodejno vpliva na procese hujšanja.


3. Regrat
Čeprav ga mnogi smatrajo kot plevel in ga občasno uporabijo v solati, pa le redki vedo, kako zelo uporaben je. Poleg čaja je dober tudi kot dodatek k bučnemu in olivnemu olju, jabolčnemu kisu ... Regratov čaj je vsestransko uporaben. Med drugim preprečuje prebavne težave in seveda izdatno pomaga pri hujšanju.

4. Melisa
Melisin čaj pomirja, sprošča, lajša težave s stresom, hkrati pa izboljšuje delovanje črevesja, obnavlja črevesno floro in lajša delo žolča. Če želite na prijete način prebuditi svoj zaspan metabolizem, potem je kombinacija melise in limonske trave odlična izbira.

5. Čemaž
Divji česen ima neverjetno zdravilno moč. Je izredno dober pri premagovanju črevesnih težav, ima zelo močan razstrupljevalni učinek, pomaga pri premagovanju apetita in pri učinkovitem in hitrem hujšanju. Naj vas vonj in značilen okus ne odvrneta od tega, da bi ga čim več uživali.

Ne pozabite, da si čez poletje utrjujemo zdravje, da smo med zimskimi meseci bolj odporni.
bis
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021