Datum: 9.6.2022 6:35:06 - Rubrika: Zdravje, lepota
Sok s kajenskim poprom, ki popravlja metabolizem
Daje energijo, krepi imunski sistem in uravnava metabolizem - sok ob katerem bi nekateri pred leti bruhali ...
Sodobna znanstvena odkritja nas vsak dan presenečajo. Še posebej to velja na področju prehrane, zdravega življenja, ohranjanja energije, vitalnosti ... Še pred nekaj leti tak sok ne bi nihče pil, zdaj pa je prav zaradi svojih zdravilnih in hranljivih lastnosti velika uspešnica.

Količine sestavin niti niso pomembne, ker si jih prilagodite lastnemu okusu. Za zdravilen sok s kajenskim poprom namreč potrebujete:
  • korenček
  • pomarančo
  • sok 1 limone
  • ingver
  • 1 žlička kajenskega popra
Priprava:

Pomarančo olupite. Korenček narežite na manjše kose. Ingver sveže naribajte (ne velja ingver v prahu - bodite radodarni s količino ingverja). Stisnite limono. Na koncu pa dodajte eno žličko kajenskega poprav. Vse skupaj zalijte z vodo (dodajte toliko vode, kot je lahko naenkrat popijete) in s tem zjutraj na tešče začnite dan.

Prva stvar, ki jo boste ugotovili, je, da zaradi pomaranče in soka limone cel dan ne boste lačni. Ingver deluje antibakterijsko, protivnetno in je še zelo hranljiv z minerali. Pomaranča poskrbi za vitamin C, za zdrave vlaknine in tudi prijetnejši okus. Okus nevtralizira tudi korenček, ki je pomemben zaradi beta-karotena, ki v našem telesu spodbudi nastanek vitamina A (seveda z izdatno pomočjo kajenskega popra). Pika na i pa je kajenski poper, ki telo odpre in sprosti, da v največji možni meri vsrka vse zdravilne in hranljive snovi iz vključenih komponent. Poleg tega ima tudi veliko vitamina C, kar še dodatno okrepi organizem.

Ko boste po internetu iskali, za kaj je še dober ta sok, boste naleteli na več različic. Nekateri namesto pomaranče dajo ananas, ali jabolko. Spet drugi naredijo ta napitek brez limone. Ali pa brez pomaranč. Spet drugi dodajo chia semena, ki to pijačo nekoliko zgostijo, zato ji dodajo še beljakovine v prahu (to zlasti pogosto priporočajo fitnes trenerji) ...

Začnite dan s kozarcem zdravja.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021