Datum: 15.2.2022 6:59:45 - Rubrika: Zdravje, lepota
9 zoprnih bolezni, ki jih lahko pozdravite z žličko medu in cimeta
Strokovnjaki pravijo, da lahko mešanica cimeta in medu ozdravi več kot 50 bolezni ...
1. Artritis
V skodelico tople vode zmešajte 2 žlici medu in 1 žličko cimeta v prahu. Tak napitek pijte 2-krat dnevno: zjutraj in zvečer, z rednim pitjem pa lahko pozdravite celo kronični artritis.

2. Bolečine v želodcu
Kombinacija medu in cimeta v razmerju 1 : 1 je odlično zdravilo proti bolečinam v želodcu, preveč kisline, proti črvičenju, krčem ...

3. Bolezni srca
2 žlički medu in 1 žličko cimeta dobro premešajte, nato pa si ju namažite na popečen toast (tako, kot bi jedli kruh z marmelado). To bo zmanjšalo nivo holesterola v krvi in preprečilo srčni napad.

4. Imunski sistem
žlička cimeta in 2 žlički medu krepita imunski sistem in ščitita telo pred bakterijami in virusi. Poleg tega deluje ta mešanica tudi protivnetno in je zato dobra pri boleznih grla, pa tudi pri notranjih vnetjih.

5. Izguba teže
žlička medu in pol žličke cimeta zmešajte s kozarcem mlačne vode. Če boste to mešanico pili na tešče pol ure pred zajtrkom, lahko v dobrem tednu shujšate tudi za 3 kilograme. Ta mešanica namreč odplavlja maščobne obloge in pomaga pri čiščenju organizma.

6. Prehlad
V primeru, da vas je ujel prehlad, vsake 4 ure pojejte žličko medu in četrtino žličko cimeta. To vas bo osvobodilo bolečin v grlu, pozdravite si lahko kronični kašelj in zamašene sinuse.

7. Gripa
Španski zdravniki so ugotovili, da med in cimet vsebujeta snovi, ki uničujejo viruse in ščitijo telo pred gripo. Vsaj 2-krat na teden si privoščite kozarec medene vode s cimetom.

8. Holesterol
Zmešajte dve žlici medu in tri čajne žličke cimeta. Ko to pojeste, se vam bo nivo holesterola znižal za 10 odstotkov.

9. Slab zadah
Zmešajte žličko medu in žličko cimeta. Lahko vse skupaj poskusite raztopiti v 1 dcl vroče vode. Ko boste to mešanico pili, jo vedno za nekaj sekund obdržite v ustih. Cimet in med namreč delujeta antibakterijsko in razkužujeta ustno votlino. Ustne bakterije so pogosto krive za slab zadah.
Bis
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021