Datum: 23.1.2023 12:31:19 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Lakota je pogosto stvar, ki se rodi v naših glavah, in je zato pogosto ni mogoče kontrolirati, s temi štirimi živili pa vam bo to uspelo.
Če se želite resnično znebiti nekaj kilogramov, potem morate v svoj jedilnik vključiti spodnja živila. Nimajo veliko kalorij, so tudi zdrava, predvsem pa lahko z njihovo pomočjo urejate prebavo, predvsem pa lakoto.

1. Feferon
Tudi če ne marate pikantne hrane, strokovnjaki svetujejo, da bi jo morali poskusiti vsaj 2-krat na teden. Med najbolj priljubljenimi so seveda feferoni, ki zelo dobro uravnavajo metabolizem, pomagajo pri razgradnji maščob, največ pa je vredno, da več ur po pikantnem obroku ne boste čutili nobene lakote. Več pikantne hrane boste pojedli, lažje boste dosegli cilj in sicer: za zdravo hujšanje bi morali vsak dan pojesti 500 kalorij manj, kot je predpisano za vašo velikost in starost.

2. Ječmen
Ječmen je super hrana, saj vsebuje izredno veliko kvalitetnih vlaknin, ki pospešujejo metabolizem, zmanjšujejo apetit, uravnavajo pritisk in nivo sladkorja v krvi. Švedski raziskovalci so nedavno dokazali, da redno uživanje ječmena pomaga pri hujšanju, odpravlja pa sladkorno in srčno-žilne bolezni.

3. Piščančje meso
Da boste imeli svoj apetit pod kontrolo, morate kontrolirati tudi proteine. Neka ameriška raziskava je med drugim potrdila, da ima piščančje meso največ koristnih proteinov, ki uredijo tudi prebavo. Temnemu mesu se raje ognite. Najboljša so piščančja prsa. 100 gramov na dan je optimalna velikost obroka.

Če doma nimate kvalitetnega piščanca, imajo podoben učinek tudi leča, fižol in čičerika.

4. Mandlji
Če se vam zgodi, da ste uro ali dve po obroku spet lačni, potem je običajno nekaj narobe z vašim načinom prehranjevanja. Raziskave so pokazale, da so tisti, ki so dve uri po obroku pojedli pest mandljev, veliko lažje obvladovali apetit. Še več! Celo 70 odstotkov vključenih v raziskavo je z lahkoto dosegalo cilje glede zaužite hrane. Dejstvo namreč je, da je optimalno hujšanje, če vsak dan pojemo 500 kalorij manj od predpisanih. Z mandlji je to veliko lažje.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021