Datum: 2.12.2022 14:55:49 - Rubrika: Zanimivosti
Preprost trik, ki preprečuje prenajedanje
Se vam dogaja, da morate kdaj pa kdaj odpreti gumb na hlačah, ker ste se preveč najedli? Obvezno preverite ta trik!
Brandon Nguyen na svojem blogu Chill-pill pogosto objavlja nasvete za zdravje. Ko je pred nekaj meseci objavil trik, kako se obvarovati pred prenajedanjem, se je zdelo, kot da gre za še enega od množice čudežnih nasvetov, ki se kotalijo po internetu. Potem pa je naneslo, da je do tega nasveta priklikala nutricistka in specialistka za zdravo prehrano in zdravo hujšanje Susan Hepburn in vse se je obrnilo na glavo.

Hepburnova je želela v praksi preveriti, ali ta trik deluje in je v laboratoriju, kjer dela, opravila preizkus na 140 ljudeh. Polovica se jih je držala Nguyenovega nasveta, polovica ne.

že po nekaj dneh je bilo jasno, da so Nguyenovi sledilci pojedli 30 odstotkov manj, so bili bolj koncentrirani, manj utrujeni in zato bolj produktivni. Izboljšalo se jim je zdravje, prebava, predvsem pa so bili bolj skoncentrirani na hrano, ki jo uživajo.

Za kakšen nasvet gre?

Prenajedanje (sem sodi tudi običajno vsakodnevno prehranjevanje in še zlasti nočno ropanje hladilnika) lahko najbolje kontrolirate tako, da jeste z levo roko (če ste levičar pa z desno).

Poleg tega, da boste pojedli bistveno manj, se boste morali pošteno potruditi za vsak grižljaj, ki ga boste dali v usta. S tem bodo tudi vaši možgani koncentrirani na hrano, podzavestno boste šteli žlice, najpomembneje pa je, da boste jedli veliko počasneje, kot običajno. Vse to pa povzroči, da je hrana veliko bolje izkoriščena, celice dobijo več kisika in tudi vaše razpoloženje bo boljše.

Svetujemo vam le, da se diete z levo roko lotite najprej doma, ker boste potrebovali kar nekaj vaje, da spravite prvo žlico do ust. Z vajo gre lažje, povsem navadili pa se ne boste nikdar.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021