Datum: 7.11.2021 10:53:25 - Rubrika: Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Tudi če najdete najbolj zdravo dieto na svetu, ne bo nič vredna, če se boste pregrešili v samo eni od šestih točk ...
1. Pomfrit
Pečen krompirček za katerega večina misli, da je francoska specialiteta, a je v resnici belgijska, nikdar ne jejte skupaj z mesom. Če je le mogoče, pomfrita tudi ne cvrite v olju, pač pa ga raje pecite v pečici. Posolite ga le s ščepcem grobe morske soli, okus pa lahko obogatite s stroki česna in vejicami rožmarina.

2. Velikost porcij
Kjerkoli je le mogoče naročite otroško porcijo. Naj vam na misel ne pade, da bi naročali velike porcije, ker je v njih skoraj po pravilu občutno preveč kalorij. Velike porcije nikomur ne koristijo! Poleg tega upoštevajte še pravilo 80-20, ki pomeni: 80 odstotkov hrane naj bo tisto, kar smete, in samo 20 odstotkov tisto, kar si želite.

3. Zdrave zamenjave
Če se ne morete upreti pici, potem jejte vsaj zdravo pico. Priporočamo Pica brez glutena. Če se ne morete upreti testeninam, potem jejte zdrave testenine. Priporočamo Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov.

4. Solate
Po vseh kriterijih bi morale biti solate najbolj zdrav obrok. Vendar to ni res, če uporabljate industrijski jogurtov preliv. Če k solatam dodajate testenine, meso in druga živila, tudi ni dobro. Dobra solata je samo iz zelenih listov solate in z žlico kvalitetnega olivnega olja, namesto kisa pa vam priporočamo sok pol limone.

5. Pri hrani se vam ne sme muditi
Samo, če bo vaš obrok trajal več kot 20 minut, se lahko nadejate, da bodo možgani prestregli signal iz želodca. Samo v takem primeru boste zares siti.

6. Pijača je pomembna
Tudi pijače imajo kalorije. Pravzaprav, veliko, ogromno kalorij. Če je le mogoče, pijte vodo, ali pa nesladkan čaj. Če je le mogoče, pred obrokom vedno spijte kozarec vode. Med obrokom vam pitja ne priporočamo, ker se telo pripravi na pričakovane okuse in količine. (Pre)več vode redči želodčne kisline.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021