Datum: 2.11.2021 10:46:31 - Rubrika: Zanimivosti
Diagnosticirali so ji raka, spremenila je samo eno stvar in ozdravela
Zdravniki še vedno ne verjamejo, da je 42-letni Jane Plant uspela velika sprememba, ki pa je, kot lahko preberete, res zelo minimalna, a z velikim učinkom ...
Ko je imela Jane Plant 42 let, so ji diagnosticirali raka na dojki. Takrat je pomislila, da je z njeno kariero učiteljice konec in tudi, da bo zdravje šlo še samo navzdol. A zgodilo se je ravno nasprotno..

Prav v času, ko je Jane preživljala najtežje trenutke, je bil njen mož na službeni poti po Kitajskem, kjer je med drugim naletel na podatek, da imajo Kitajci izredno malo rakavih obolenj. Razlog za to naj bi bila prav posebna dieta.

Ali ste vedeli, da na Kitajskem raka na dojkah praktično ne poznajo?

Zakonca Plant sta vso energijo vložila v proučevanje jedilnikov, vendar se rešitev ni skrivala v tem, kaj Kitajci jedo, pač pa, česa ne!

Po nekaj mesecih raziskav je gospodu Plantu vendarle uspelo odkriti očitno: edina stvar, ki je Kitajci ne jedo, je laktoza!

Za Kitajce namreč velja, da po puberteti praktično ne pijejo več mleka in ne jedo mlečnih izdelkov ... Poleg tega je za Kitajce znano, da pri hrani nikdar ne pretiravajo, njihova. Njihov način prehranjevanja prisega na majhne porcije in raznolike. Predvsem za mlečne izdelke med Kitajci velja prepričanje, da na Zahodu pretiravamo (vsak dan jogurt za zajtrk tudi ni zdravo).

Dejstvo, da je mleko glavni vzrok alergij pri približno 70 odstotkih prebivalstva, pove veliko o procesih, ki jih mlečni izdelki povzročajo v telesu. Prebava mlečnega sladkorja laktoze velja za zelo zahtevno in agresivno.

Gospa Plant je kmalu po tem odkritju, še v času kemoterapij, povsem črtala mleko in vse mlečne izdelke. Trajalo je 6 tednov, potem so zdravniki ponovili vse preglede. Tumorji so sicer še bili na starih mestih, vendar povsem mehki in občutno manjši. Zdravniki so dosežen uspeh seveda pripisali kemoterapijam.

Ko je Plantova po enem letu spet prišla na pregled, je bilo jasno, da kemoterapije niso zaslužne za njeno popolno ozdravitev. Brez operacije, le s kitajsko skromno dieto, majhnimi porcijami in raznolikostjo ji je uspel "skoraj" čudež. Skoraj zato, ker na Zahodu težko razumemo azijsko filozofijo prehranjevanja. Morda zato, ker imamo v pra-spominu lakote in pomanjkanja, merilo uspeha pa so za nas izključno materialne dobrine.

Stroka v primeru Jane Plant ni povsem prepričana, da ima popolna abstinenca laktoze tako neverjeten vpliv, se pa zato tuji mediji že sprašujejo, ali sta zakonca Plant (nevede?) odkrila zdravilo proti raku na dojki.
Bis
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021