Datum: 22.5.2023 14:56:44 - Rubrika: Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Verjetno ste že slišali, da krompir redi in ni primeren za hujšanje, kar je sicer res, če ga jemo z mesom. Če pa ga kombiniramo z jogurtom, je slika povsem drugačna.
Resnic o krompirju je več. Krompir lahko močno redi, če ga kombiniramo z nepravilnimi živili. Lahko močno pomaga pri shujševalni dieti, kot je primer diete z jogurtom. Glavna vloga krompirja pa je povsem drugje. Krompir je namreč bogat s kalijem in pomaga telesu pri razstrupljanju, spodbuja delovanje ledvic in ima blag učinek dieuretika (odvaja vodo). Poleg tega krompir izredno učinkovito zmanjšuje apetit in za več ur daje občutek sitosti.

Jogurt ima veliko kalcija, ki je prav tako izredno pomemben element v našem telesu pri izgradnji kosti, zob, pomaga pri regeneraciji mišic ... Pomembno je, da jeste naravni jogurt brez aditivov, sladkorja, konzervansov in barvil. Če že izbirate, poskusite za to dieto izbrati grški sir, ki ima nekoliko več (zdravih) maščob, a je zato občutek sitosti daljši.

Testi kažejo, da s krompirjem, jogurtom in vodo lahko hujšate tudi do kilograma na dan, vendar nikar ne vztrajajte na dieti več kot teden dni. Idealna dieta traja tri dni, potem tri dni jejte enako, kot prej (pazite le, da boste v mejah priporočljivega števila kalorij), potem pa lahko 3-dnevno dieto spet ponovite.

Kako poteka dieta s krompirjem in jogurtom?

Vse dni diete lahko jeste le krompir, jogurt in vodo, za boljši okus pa si lahko pomagate z nekaj rezinami sira, jagodami ali jabolko.

Za zajtrk popijte skodelico (2 dcl) jogurta, ki mu lahko dodate nekaj ovsenih kosmičev, ali pa sadje (banane, rozine). Poleg lahko pojeste tudi rezino sira z nizko vsebnostjo maščob. Pazite, da sir ni preveč slan.

Za kosilo si lahko privoščite kuhan ali pečen krompir, ki ga pomešate z 2 dcl jogurta.

Večerjate lahko en velik kuhan krompir, ali pečen krompir v pečici. Za boljši okus si lahko pomagate z rezino ali dvema sira.

Za malico med obroki pojejte jabolko, ali pa nekaj jagod (ne več, kot za eno dlan - toliko, kot jih lahko zložite na dlan ene roke). Zelo pomembno je tudi, da popijete vsaj dva litra vode na dan, pri čemer se izogibajte alkoholu sladkim pijačam in vsemu sladkemu (kava, čaj, kakav).
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021