Datum: 23.12.2022 20:12:30 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zgodba, ki farmacevte in zdravnike dela nervozne
Kaj veste o bromelainu? Verjetno ne prav veliko, ker njegove aktivne substance še niso v celoti raziskane, pojavlja pa se vse več zgodb, kako je z njim mogoče pozdraviti raka, tumorje ...
Zgodba Angležinje Candice Marie Fox se je začela leta 2011, ko je mlada Candice imela 27 let. Zdravniki so ji diagnosticirali raka na ščitnici in sicer 4. stopnje. Rak se je razširil po notranjih organih. Predpisali so ji kemoterapije, ki pa jih je Candice zavrnila. Po dolgotrajnih borbah z zdravniki so vendarle sprejeli kompromis. Čeprav so ji napovedali samo še največ 5 let življenja, si je vendarle izborila 6 mesecev odloga.

Candice je seveda diagnoza zelo pretresla, še posebej, ker je za rakom umrl njen prijatelj, ki je imel 31 let, pa bratranec in še nekaj bližnjih sorodnikov. Zatopila se je v branje knjig in strokovne literature, kjer je naletela na vrsto raziskav surovega ekstrakta iz ananasa - to je bromelain. Različni laboratoriji so ugotovili, da ima bromelain izredno močne antiedemične, antiinflamatorne, antitrombotične in fibrinolitične lastnosti.

Čeprav je med tem preteklo veliko časa, se o bromelainu še vedno malo govori. Pripisujejo mu širok spekter terapevtske uporabe, z njim zdravijo angino pektoris, bronhitis in vrsto drugih bolezni. Znano je, da povečuje absorpcijo antibiotikov ...

Candice je prepričal predvsem podatek, da bromelain uničuje beljakovinske plasti raka, ki so večinoma živalskega izvora, nastanejo zaradi kemikalij in umetnih snovi, ki jih dobimo s hrano in pijačo, rak pa se hrani tudi s stresom.

Največ bromelaina je v nezrelem ananasu, kiviju in grenivkah. Candice je prenehala kaditi, izogibala se je stresnim situacijam, prenehala je uporabljati kozmetiko, uporabljala je samo organska čistila (tudi pralne praške!), živela je samo od teh treh vrst sadja, pri čemer je vsak dan pojedla dva ananasa ter skoraj kilogram grenivk in kivijev.

Po šestih mesecih, ko je prišla na ponovni pregled, ki je bil odločilen za nadaljevanje zdravljenja, so zdravniki osupnili. Candice je bila skoraj popolnoma ozdravljena.

Danes je Candice Marie Fox popolnoma zdrava. Vsaj 2-krat na leto naredi očiščevalno dieto, ki traja dva tedna in je samo ananas, kivi in grenivke.

Več o bromelainu najdete na povezavi TUKAJ.
vkj


Candice Marie Fox


Candice Marie Fox


Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021