Datum: 13.6.2022 19:19:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako v 5 minutah znižati pritisk
Povišan krvni pritisk je najpogostejša nadloga moderne dobe, ki je povezana s stresom, pomanjkanjem spanca, debelostjo, slano hrano, kajenjem, pitjem alkohola ...
Vsakdo je že kdaj imel povišan krvni pritisk, po približnih ocenah pa se število ljudi, ki imajo povišan pritisk, bliža 100 milijonom, še vsaj tretjina pa niti ne ve, da ima trajno povišan pritisk. In prav pri teh je nevarnost za srčno-žilne bolezni največja.

Prav zato vam predstavljamo metodo Lua Hunsena, zdravnika pri moskovskem nogometnem klubu Spartak. Hunsenova metoda je preprosta in temelji na tradicionalni kitajski medicini. Potrebujete samo 5 minut, da se vaš pritisk ponovno normalizira.

Točki 1 in 2
To v resnici ni točka, ampak črta, ki se razteza od spodnjega dela ušesa, pa do sredine ključnice (poglejte sliko). Na tem področju ni treba pritiskati, ali masirati. Dovolj je, če povsem nežno drsate s prsti po tem področju, vajo pa ponovite vsaj 10-krat.

Točka 3
Ta točka se nahaja v ravnini z ušesno mečico približno pol centimetra proti nosu. To točko masirajte s konicami prstov vsaj 1 minuto in to na obeh straneh lica. Pritiskajte razmeroma močno, vendar nikdar do bolečine. Najbolje je, če s prsti krožite, pri tem pa smer vrtenja ni pomembna.

Po mnenju Lua Hunsena je pravilen krvni obtok ključna stvar za vsesplošno počutje. Do nepravilne prekrvavljenosti in visokega (ali nizkega) pritiska prihaja zato, ker kri ne pride do vseh mišic in tkiva, zato na teh mestih nastajajo bolezni. Seveda velja tudi obratno, da so bolje prekrvavljeni deli bolj zdravi in vitalni.

Visok pritisk je samo pokazatelj, da nekaj v telesu ni v redu.

Učinke tega masiranja boste zaznali že po nekaj minutah.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021