Datum: 22.9.2022 14:55:28 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako na najbolj zdrav način pospešiti metabolizem?
Samo eno živilo ima dokazano izjemne lastnosti, ki izboljšajo krvno sliko, hkrati pa pospešijo metabolizem, premagajo utrujenost in slabo počutje. Veste o čem je govora?
Če se redite, počutite utrujeno, vaši gibi pa so počasni in okorni, je problem skoraj zagotovo v pomanjkanju železa in magnezija. Krvna slika tega vedno ne pokaže, vendar pa ti primanjkljaji motijo predvsem delovanje ščitničnih hormonov. Rešitev tega zapleta je več magnezija, več železa in predvsem hitrejša presnova.

Upočasnjena presnova močno vpliva na naše počutje, če pa se to dogaja dlje časa, pa tudi na zdravje. Danes vemo, da je presnova močno povezana z energijo, ki jo ima organizem, ta pa s deležem magnezija in železa.

Težava, ki ob tem nastane je, da večina misli, da mora več jesti in se bodo stvari popravile, a odgovor zahteva natančnejše ukrepanje. Namreč špinača je tisti element, ki ima najvišji delež železa in magnezija v enem in samo ta kombinacija nas lahko prebudi iz jesenskega spanja.

Najlepše pri tem je, da lahko jeste surovo ali kuhano špinačo, ker ostanejo hranljive snovi nespremenjene ne glede na vrsto termične obdelave.

Sicer je surova špinača najboljša, vendar samo v primeru, če jo kombinirate z ingverjem in zeleno. Tak zelenjavni sok je boljšega okusa in presenetljivo zdrav.

Nekateri priporočajo, da mešanici dodate sok pol limone, spet drugi pa zagovarjajo, da je treba tak sok precediti. Nič tega ne delajte! Tudi z limono ne eksperimentirajte (raje limono uporabite za limonado!).

Poskrbite, da boste v telo dobili čim več kombinacije železa in magnezija, kajti samo ta dva elementa skupaj pospešujeta prebavo in najučinkoviteje predelata kalorije iz hrane. To pa je tudi glavni razlog, zakaj se redite, tudi če ne pojeste veliko.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021