Datum: 4.11.2021 6:47:01 - Rubrika: Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Jajca so najboljši vir življenjsko pomembnih maščob, beljakovin, vitaminov, mineralov, antioksidantov ... Preprost dodatek marsikaj spremeni ...
Eno jajce ima samo 77 kalorij, 5 gramov visokokakovostnih maščob (vključno z omega-3 maščobnimi kislinami), veliko vitaminov A, K, D, B12, mineralov (med drugimi tudi baker, jod, selen, fosfor, železo), veliko holina (snov, ki je pomembna za pravilno delovanje možganov in živčnega sistema), med antioksidanti pa sta najpomembnejša lutein in zeaksantin, ki sta ključna za oči. Jajca so lahko prebavljiva, s hranili bogata hrana.

Meta analiza več študij je pokazala, da ni niti najmanjše povezave med uživanjem jajc in boleznimi srca in ožilja. Maščobe, ki jih vsebuje rumenjak, izboljšajo lipidni profil krvi, študije pa kažejo, da uživanje jajc dviga HDL in transformira LDL v neškodljivo obliko lipoproteinov.

Največ, kar lahko naredite za svoje zdravje, je, da si vsak drugi dan oziroma 3-krat na teden pripravite ta napitek.

Sestavine:
  • 1 jajce
  • 1 limona
Priprava:

Jajce strite in ga dobro stepite, da dobite privlačno penasto zmes. Med stalnim mešanjem dodajte sok limone. Napitek popijte na tešče, učinek pa boste čutili cel dan. Limonin sok bo zadušil apetit in boste lahko še shujšali za kak kilogram ali dva.

Nekaj pa je vendarle treba paziti.

Beljak vsebuje zaviralce tripsina. Tripsin je namreč encim trebušne slinavke, ki pospešuje presnovo beljakovin v manjše molekule.

Še večji problem je, da samo eno jajce zniža absorbcijo železa za približno 28 odstotkov. Če pojeste več jajc, je lahko odstotek izgubljenega železa še večji.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021