Datum: 29.5.2022 18:28:15 - Rubrika: Dobro je vedeti
Vam zatekajo noge? Kaj narediti ...
Zatečene noge so lahko znak bolezni, lahko pa samo posledica stoječega dela ... Kaj narediti?
Noge zatekajo vsem, do tega pojava pa lahko pride tudi zaradi preveč sedenja. V vseh primerih je kriva slaba cirkulacija krvi.

Številne študije kažejo, da preveč sedenja ni zdravo ne samo za noge, pač pa za celoten organizem. Koliko sedenja je priporočljivo, je težko oceniti, ker je vsak organizem drugačen in nanj drugače vpliva sedenje in stanje.

Trenutno vemo, da je plavanje najboljše rešitev za noge, ker se nožne mišice med plavanjem najbolj sprostijo, gibanje pa pospeši pretok krvi. Če le imate možnost, poskusite vsaj eno uro na teden plavati, ali pa vsaj noge namakati v vodi.

Sedeče delo pa povzroči še nekaj ... Ni nujno, da vam zatekajo samo noge, bolečine se lahko pojavijo v križi ali po vseh hrbtenici. Za vse so krive utrujene mišice. Ob tem ne smete pozabiti, ko prvič začutite takšno bolečino, bodo stvari šle samo še na slabše. Zato, naj vam bo to prvi znak, da morate skrbeti za fizično aktivnost mišic.

Dejstvo je tudi, da nepravilna obutev (visoke pete, neudobni čevlji) tudi vplivajo na zdravje nog. V tem primeru bo dovolj, da noge za nekaj minut dvignete nad višino srca. Zdravniki predlagajo, da telefonirate z dvignjenimi nogami.

Če pa sedite več kot 4 ure, pa je dobro med telefoniranjem stati, hoditi naokoli ... To seveda ne more nadomestiti sprehoda po naravi, lahko pa okrepi mišice in ohranja kondicijo.

In še en nasvet ... Po 50. letu starosti izkoristite vsak sprehod po neravni, mehki podlagi, kakršna je v gozdu. To vam bo bolj koristilo, kot kakršnakoli telovadba in najdražje kopeli.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021