Datum: 16.5.2022 14:42:27 - Rubrika: Dobro je vedeti
Najboljši naravni spodbujevalci zdravja
Zdrav način življenje je danes v trendu, kot še nikdar, razlog pa je predvsem v tem, da danes vemo, kako pomembno je to, kar damo vase ...
Nekateri prisegajo na prehranska dopolnila, nekateri tablete, spet drugi vztrajajo na naravnih jedeh. Največ jih izbere kompromis in iščejo rešitev na sredi, z nekaj znanja o naravnih živilih pa lahko tudi sami vplivate na delovanje svojega organizma.

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov:

1. Kako izboljšati spomin?
Ljudje začnemo razmišljati o izgubi spomina, ko smo starejši. Mislimo, da je to običajna lastnost, ki pride z leti. En dan pozabimo ključe, pozabimo, kje smo kaj odložili, pozabimo celo na sestanke ... Če se vam to še ne dogaja, nikar ne skrbite. Vse pride ob svojem času.

Da bi ohranili svoj spomin v čim boljši kondiciji, redno jejte to: kokosovo olje, borovnice, temna čokolada, chia semena, uporabljajte rožmarin, jejte fižol in stročnice. Dobri za spomin so tudi brokoli, avokado, oreščki, paradižnik in špinača.

2. Kako izboljšati vid?
Gotovo so tudi vam babice kdaj rekle, da morate jesti veliko korenja, da boste bolje videli. To je res, a k boljšemu vidu prispevajo tudi morski sadeži, citrusi, sladek krompir, brokoli in paprika.

3. Kako pobeliti zobe?
Obisk zobozdravnika je seveda najboljša rešitev. Lahko pa se tega problema lotite tudi s ščetkanjem (ščetkanje 2-krat na dan dela čudeže!) ali pa pojeste jabolko, hruško, jagode, mleko, jogurt, pomaranče, sir, zeleno, čebulo, losos, ingver ... Vse to vam popravi videz zob in še zdravo je.

4. Kako popraviti nohte in lase?
Zdrava hrana ni blagodejna samo za želodec. Dobre so seveda razne maskare in šamponi, pomaga pa tudi temna čokolada, mandlji, mleko, losos, jajca, jagode ...

5. Kako povrniti energijo?
Če se zvečer počutite izčrpano, se ne sekirajte preveč. To je prav in dobro. Tako lažje in bolje zaspite. Če pa vas spanec muči že dopoldan, pa poskusite z masažo ušes, kratkim sprehodom, popijte kozarec vode, privoščite si pest oreščkov ... Najbolj učinkovita metoda pa je še zmeraj, da popoldan na kratko zadremajte. Naj vas ne bo strah. Nič ne boste zamudili.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021