Datum: 30.4.2023 21:30:41 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako obvladovati bolečine, čustva in lakoto?
Japonski zdravnik Jin Shin Yucuja je zbral in poenostavil ljudsko znanje, da lahko s pritiski rok obvladujemo svoja čustva.
Jin Shin Yucuja ni iznašel nič novega, kar japonski zdravilci ne bi vedeli. Zanje to ni nič nenavadnega, ker verjamejo, da imamo po telesu razporejene kontrolne točke s katerimi upravljamo in kontroliramo celo telo. Problem Evropejcih je tako, da teh stvari ne samo, da ne poznamo, celo ne verjamemo jim. Vendar se stvari spreminjajo. Predvsem zato, ker vidimo, da je medicina samo ena plat medalje, ljudsko znanje, ki je nekoč veliko veljalo, pa se vse bolj izgublja.

Vendar ne v času globalizacije. Danes lahko po zaslugi tehnologije izmenjamo tudi starodavna znanja drugih kultur in nič nas ne stane če jih preizkusimo.

Če imate težave z želodcem, pritiskajte palec na vrhnji strani. To bo odpravilo neugodnosti v želodcu. Če pa ste nervozni, depresivni ali žalostni pa na spodnji strani. Točen položaj mora vsak odkriti sam.

Če imate težave z mehurjem ali ledvicami, pritiskajte na kazalec. Na ta način boste zmanjšali tudi tremo, nervozo, pa tudi bolečine v hrbtenici in težave s prebavo.

Imate težave z jetri ali živci? Močno stiskajte srednji prst in ga držite vsaj 10 sekund. Na ta način se boste znebili tudi glavobolov, težav z vidom ali menstruacijo, izboljšali boste srce in ožilje.

Močno preprijemajte mezinec, ker to pomaga, da se znebite nervoze, napadov panike, osamljenosti, pomaga pa tudi pri vnetjih grla, napihnjenosti in pri težavah s sklepi.

Označene točke so zgolj informativne in niso pri vseh ljudeh na istem mestu, zato morate eksperimentirati. Poleg tega je še pomembno, da vsi nasveti veljajo za masiranje desne roke.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021