Datum: 27.4.2022 5:59:03 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če jeste kruh z vinom?
Starejši ljudje radi namakajo kruh v rdeče vino. Veste zakaj to počnejo?
Zelo pomembno je poudariti, da starejši pri tem ne pretiravajo. Pojedo polovico žemlje in deci vina, včasih celo manj. To je njihova maksimalna količina in v tem se skriva rešitev te uganke.

Sicer pa je dobro vedeti, da so v telesu vedno prisotni prosti radikali, ki škodujejo celicam, to pa povzroča celo vrsto bolezni. Če tako stanje traja dlje časa, se iz tega razvijejo najhujše bolezni. Prosti radikali so namreč zelo reaktivne molekule, ki v primernem (beri: zakisanem) okolju lahko naredijo veliko škode.

V rdečem vinu majhnih količin najdemo polifenole, ki se zelo učinkovito spopadejo prav s hudobnimi prostimi radikali, zato nekateri zdravniki celo priporočajo kozarec rdečega vina na dan.

Raziskave so potrdile, da z majhnimi količinami vina lahko prepolovimo nevarnosti za srčno-žilne bolezni. Najpomembnejši je saponin, ki preprečuje poškodbe žil, zmanjšuje nivo slabega holesterola in preprečuje notranja vnetja.

Koristne učinke rdečega vina je prepoznala tudi Svetovna zdravstvena organizacija in zato tudi uradno medicina svetuje kruh s kozarcem vina.

Kruh v vinu

Kisline so seveda najpomembnejši element vina in mu daje strukturo, polnosti in dolgoživost. Če pa vinu dodate košček kruha, bo kislina izginila.

Pa ne samo to!

Kruh z vinom ne bo povzročal refluksa, okus bo ostal nespremenjen, ta kombinacija pa lahko zelo učinkovito zdravi gastritis in vnetja črevesja.

Kruh in vino pri več starih civilizacijah velja kot zdravilo.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021