Datum: 31.3.2022 20:53:41 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki povzročajo ljubezenske obročke
Različna živila nas redijo na različnih mestih. Zbrali smo nekaj njih, ki redijo v boke ...
Maščobe, ki se zbira pod našo kožo, se veliko težje znebimo, kot jo pridobimo. Res je, da lahko z vadbo preprečimo, da bi viški ostali v nas, veliko bolj zanesljiva pa je metoda, da take hrane enostavno ne jeste. Vsaj ne v izobilju. Predlagamo, da ste pozorni na te stvari:

1. Trans maščobe
Trans maščobe se skoraj v celoti spremenijo v debelost. Problem je, ker ob tem še zvišajo holesterol in zato težko kontroliramo, česa smo pojedli preveč. Na splošno je preveč trans maščob v krekerjih, margarini, bonbonih, piškotih, krofih ... Zmanjšajte vsa živila, kot so pice, pomfrit, ocvrt piščanec ... Namesto tega jejte več avokada, oreščkov in semen.

2. Beli riž, beli kruh in beli ogljikovi hidrati
Ta živila vsebujejo nenormalne količine preprostih (belih) ogljikovih hidratov, ki zelo hitro vstopijo v ožilje, preostanek pa se shrani za "hude čase". Problem je, ker so hudi časi vsak dan in to ne samo, da redi, pač pa obremenjuje tudi kopico notranjih organov (od trebušne slinavke do ščitnice). Namesto belih živil bi morali jesti več polnozrnatih pekovskih izdelkov, več stročnic in polnozrnate žitarice. Izberite tudi raje rjavi riž in živila, ki imajo veliko antioksidantov. Zapomnite si tudi, da viškov teh ogljikovih hidratov tudi v telovadbo ne boste mogli zmanjšati. Telovaditi bi morali več, kot ima dan ur.

3. Gazirane, dietne in energijske pijače
Odvečne sladkorje telo, na žalost, večinoma odlaga okoli trebuha in bokov. Metoda, ki bi vas pred tem obvarovala, je samo ena in ni nobene alternative. Tudi telovadba vam ne more pomagati! Zato raje pijte vodo in pojejte pest sadja, da potešite potrebo po sladkorju.

4. Alkohol
Nevarnost alkohola ni v tem, da bi vas redil, pač pa v tem, da uničuje notranje organe, ki tudi v primeru, da jeste zdravo in pravilno, ne morejo delovati tako, kot bi morali. Med drugim to povzroča veliko bolezni, najhujše pa je, da zaradi alkohola tudi zdrava hrana ne učinkuje zdravo, pač pa se vam nabirajo obloge, ki jih sicer ne bi smelo biti. Poleg tega alkohol povzroča visok krvni pritisk, maščobe se nabirajo predvsem okoli trebuha in bokov, kar so tudi najbolj očitni znaki, da imate težave s preveč popitim alkoholom.

5. živila bogata z natrijem
Da, tudi slane jedi so problematične, predvsem zato, ker natrij zadržuje vodo. Voda, ki zastaja v telesu, povzroča kopico težav. Skupaj z vodo se v telesu nabirajo soli, ki povzročajo srčno-žilne bolezni, bremenijo srce in sklepe, povečujejo utrujenost, kar zmanjšuje miselne kapacitete in zdi se, da je debelost še najmanjši problem ...

6. Industrijsko predelana in pečena hrana
Nutricisti odsvetujejo vso hrano, ki je v zavojčkih ali škatlah. Predelana hrana je rafinirana in brez vlaknin, ki pa so pomembni elementi vsake hrane. Vlaknine namreč uravnavajo absorpcijo sladkorja, kar ohranja sladkor v razumnih mejah. Poleg tega tako osiromašena živila upočasnjujejo presnovo, povečajo pa željo po čokoladi, piškotih, tortah in picah. Nič zdravega, torej.

7. Piščanec s kožo
Piščančja koža je najbolj "nevaren" del piščanca zato raje izbirajte dele, ki so brez kože - piščančje prsi. Raziskave namreč kažejo, da ima piščanec brez kože 50 kalorij manj, še večji problem pa je, ker piščančja koža vsrka tudi do 10-krat več maščob in kalorij, če je ocvrta. Tak piščanec ne samo, da redi, pač pa je dolgoročno tudi škodljiv za zdravje.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021