Datum: 23.3.2022 19:17:15 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj je mandljevo mleko lahko nevarno?
Čeprav spada mandljevo mleko med bolj zdrave alternative kravjemu, pa morate biti previdni, povzroči lahko nemalo nevšečnosti ...
Mandljevo mleko je sicer zdravo, vendar ne za vse in ne vedno. Alergije na oreščke se lahko pojavijo tudi občasno, zato morate biti vselej previdni ...

1. Oteklina na obrazu, okoli ust
Mravljinčenje okoli ust ali po obrazu je resen znak alergije na oreščke. Če se vam pojavi tak občutek, ali če se vam zdi, da imate zatečen obraz, se mandljevemu mleku izogibajte, kar je lahko nevarno.

2. Otekanje ščitnice
mandljevo mleko vsebuje snovi, ki lahko škodujejo ščitnici. Mandlji namreč veljajo za goitrogeno hrano, ki draži ščitnico in povzroča zaplete.

3. Poveča raven sladkorja
Mandljevo mleko vsebuje toliko sladkorja, da lahko presežek povzroči različne zdravstvene težave. Bodite previdni tudi, če se vam zdi, da nimate težav s sladkorjem.

4. Alergija na laktozo
Ljudje, ki so alergični na laktozo, ne smejo uživati mandljevega mleka. To velja tudi za tiste, ki imajo le občasne težave (recimo: če pijejo mleko v večernih urah).

5. Reakcija na koži
Ekcem, srbečica in koprivnicaso le nekatere od kožnih reakcij, ki se pojavljajo zaradi mandljevega mleka. Pojavijo se po 10 do 60 minutah po zaužitju.

6. Napihnjenost
Napihnjenost v trebuhu je ena od najpogostejših in najresnejših posledic na mandljevo mleko. To kaže na resne težave v prebavi in zato morate biti previdni pri uporabi mandljevega mleka.

7. Težave z dihanjem
Te težave se pojavijo običajno pri ljudeh, ki že imajo težave zaradi astme, poleg tega pa se lahko pojavi tudi neprijetna driska.

8. Bruhanje in glavobol
Čeprav je včasih težko povezati glavobole in bruhanje s uživanjem mandljevega mleka, pa je to eden od zelo nevarnih simptomov, ki lahko povzročijo celo smrt.

9. Simptomi prehlada
Se vam dogaja, da se nenadoma pojavijo simptomi podobni prehladu (to se lahko zgodi tudi več ur po zaužitju mandljevega mleka)? Za tem se lahko skriva alergija na oreščke. Pozorni bodite, če "prehlad" naslednji dan izgine, potem ne pijte več mandljevega mleka.

10. Krči v trebuhu
Za krče v trebuhu je težko najti krivca, kar je lahko v igri več dejavnikov. Sreča v tem primeru je le, da se krči pojavijo že po nekaj minutah pitja mandljevega mleka. Slaba stran pa je ta, da se te težave ne pojavljajo vedno.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021