Datum: 18.3.2022 19:16:53 - Rubrika: Recepti
Zdrav oves z jagodami
Predstavljamo vam preprost recept za zajtrk, ki pa ga morate pripraviti že nocoj ...
Zjutraj se nam vsem nekam mudi, zamujamo in povsem po nepotrebnem se spravljamo v stres, ko pa lahko najpomembnejšo stvar naredite že nocoj.

Ovseni kosmiči spadajo med zdrav in enostaven zajtrk, ki pa si ga lahko pripravimo že dan prej. To je pomembno iz več razlogov, kajti le tako lahko v ovsu zadržimo vse zdrave sestavine. Bistvo tega zajtrka pa je, da mešanico pripravimo že nocoj, potem pa jo pustimo stati vsaj 6 ur, da se oves omehča in okusi združijo.

Smiselno je narediti mešanico ovsenih kosmičev, jagod narezanih na drobne kocke in jogurta. Namesto jogurta lahko uporabite tudi mleko (eksperimentirajte s katerokoli rastlinsko alternativo), grški jogurt ali kefir.

Tudi namesto jagod lahko uporabite banane, mango, borovnice ali katerokoli domačo sadno marmelado (samo, da v njej ni konzervansov).

Vse sestavine zmešajte in postavite čez noč v hladilnik. Do jutra se bo oves zmehčal, dal pa vam bo obilo energije, predvsem pa vam zagotovil dolgo sitost.

Zjutraj lahko mešanici dodate nekaj svežega sadja (priporočamo borovnice), ali nekaj hrustljavih granol in uživajte. Tako pripravljen zajtrk je veliko bolj zdrav, kot katerikoli industrijski nadomestek.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021