Datum: 5.3.2023 16:19:12 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki najbolje topijo maščobe
Predstavljamo vam 10 živil, ki pomagajo graditi mišice in topijo odvečne maščobe. Preverite ...
živila za veliko beljakovinami igrajo ključno vlogo pri izgubi teže, poleg tega pa pri razgradnji beljakovin telo porabi več energije, viški pa se ne nabirajo v obliki odvečnih maščob. Prav zato poskrbite, da bodo spodnja živila čim pogosteje na vašem jedilniku.

1. Jajca
Jajca so klasičen vir beljakovin, so izredno zdrava in koristna, hkrati pa ne obremenjujejo domačega jedilnika. So izredno zdrava, na dan pa jih lahko pojeste 2 do 3 (za vsakih 50 kilogramov teže eno).

2. Losos
Losos ima veliko omega-3 maščobnih kislin, upoštevajte pa še, da vsakih 100 gramov lososa vsebuje 20 gramov beljakovin. Izredno zdravo!

3. Jagodičevje
Jagodičevje se lahko pohvali z izredno količino antioksidantov, ki ščitijo organizem pred rakom in drugimi težkimi boleznimi. Nepomembni niso tudi ne vitamini in minerali. Izjemno! Vsak dan bi bilo dobro pojesti pest jagodičevja.

4. Oreščki
Hrana obogatena z oreščki daje organizmu ogromno zdravih mono- in poli-nenasičenih maščob. Izbor oreščkov je pester (lešniki, orehi, mandlji, pistacije ...), zato boste zagotovo našli kaj zase. Pazi te le, da oreščki niso slani.

5. Rdeče meso
Da, tudi rdeče meso ima veliko maščob, predvsem pa ima veliko vitamina B12, cinka, kreatina in omega-3 maščobnih kislin. pri rdečem mesu je pomembno, da pazimo na količine ...

6. Brokoli
Ta zelena zelenjava pomaga pri hujšanju, je bogata z vlakninami in deluje preventivno proti celi vrsti boleznim. Brokoli velja za eno najbolj zdravih zelenjav na svetu.

7. Ovseni kosmiči
Če imate težave s holesterolom, potem redno vključujte v svojo prehrano ovsene kosmiče, ki zagotavljajo dolgotrajen občutek sitosti, organizmu pa dajejo številne koristi.

8. Ribe
Najboljše so kuhane ribe, po možnosti brez kože. Vsebujejo izredno veliko zdravih maščob in beljakovin. Jest bi jih morali vsaj 3-krat na teden.

9. Špinača
Spada med izredno alkalna živila, ki preprečujejo izgubo mišične mase, ščiti pred mnogimi oblikami raka, ščiti pred boleznimi srca in vsebuje kup pomembnih elementov za krepitev imunskega sistema.

10. Voda
Brez zadostne količine vode telo ne more graditi mišične mase. Poleg tega je voda ključnega pomena za regeneracijo po treningu.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021