Datum: 17.2.2023 20:52:59 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hrana, ko spodbuja lakoto in se je nikdar ne naveličate
Od teh živil se ne boste nikdar najedli, vedno boste lačni in vedno se boste redili ...
Ste kdaj pomislili, da obstajajo živila, ki vas ne bodo nikdar nasitila, le zredila? Vnos takšnih živil v naš organizem, je največji prehranski zločin, ki ga lahko naredite. Zato, bodite pazljivi!

Vsak ob misli na živila, ki redijo, najprej pomisli na ogljikove hidrate, žal pa ne gre samo za to. Danes vemo, da sta škodljiva bela moka in sladkor, zato je zelo pomembno, da ne kombiniramo stvari, ki nam škodijo. Predstavljamo vam nekaj teh:

Koruzni kosmiči
Koruzni kosmiči so za mnoge najboljši začetek dneva, kar povsem ne drži. Kosmiči so namreč na seznamu živil, ki se jih nikdar ne najemo, poleg tega pa z njimi vnesemo v telo tudi snovi, ki ostanejo v telesu ... Za zmeraj ... Kosmiči zmešani z mlekom vas ne bodo nasitili. Veliko bolje je jesti jogurt zmešan s kosmiči, kombinacija beljakovin in kosmičev pa upočasni prebavne procese, zato boste dlje časa siti. Torej: jogurt namesto mleka!

Beli kruh
Naše telo vse izdelke iz belega kruha in vso ostalo pekovsko pecivo zelo hitro predela, na žalost pa je taka hrana praktično brez vlaknin. Taka hrana nabije sladkor v krvi, hitro postanete lačni, hrana pa je praktično brez hranilne vrednosti. Ne jejte pekovskega peciva, še zlasti zjutraj ne!

Juhe
Juhe so sicer zdrave, vendar pa imajo velik problem. Po juhi boste hitro spet lačni. že res, da juho hitro in enostavno pripravimo, a prav tako hitro je tudi praznina v želodcu. Če ne veste, kako pravilno jesti juhe, je bolje, da jih ne, ker lahko na tak način hitro pojeste nekajkrat več, kot je priporočljivo. Zato: previdno z juhami!

Gumijevi bonboni
Če vas premami lakota, pomislite na svoje otroštvo. Spomnite se, kdaj ste se nazadnje najedli bonbonov? Nikdar! Bonbonov se ne morete najesti. Zato bonbonov ne jejte, ko začutite lakoto, ker je s tem ne boste premagali. Bonboni so samo živilo, ki redi, nalepkam o hranljivih dodatkih, vitaminih in mineralih pa ne nasedajte.

Čips
Problem večine čipsov je, da imajo ogromno ojačevalcev okusov, ki vzpodbujajo apetit, povzročajo dehidracijo, nasitijo pa vas prav nič. Čipsa lahko pojeste neomejene količine, siti pa ne boste nikdar. Čips zato velja kot živilo, ki zna najbolje preslepiti želodec!

Gazirane pijače
Za vse gazirane pijače velja isto: nikdar se jih ne nasitite, niti odžejate. Še več: bolj jih pijete, bolj ste žejni in lačni. Ne ujemite se v past!

Alkohol
Pivo in vino povzročata prenajedanje brez primere. Poleg tega povzroča tudi blago hipoglikemijo v možganih, ki sporoča organizmu, da je ves čas lačno. Zato se poleg alkohola najbolje priležejo mastna ali zapečena hrana in prigrizki. Če bi merili, koliko pojemo v takem večeru, bi se prijeli za glavo!

Sadnji sokovi
Raven fruktoze v sadnih sokovih je tako visoka, da bi jih že zato morali prepovedati. Poleg tega vam je lahko radi tako enormnih količin sladkorja slabo, najhujši pa so potem nenadni padci ...Ne, to ni lakota, le preveč sladkorja ste popili!
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021