Datum: 25.12.2022 16:49:09 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zdravilo za ščitnico, srce, kri in kosti
Gre za tako učinkovito in preprosto zdravilo, da ga ima vsak doma, a niti pomisli ne nanj ...
Kalcij je za organizem zelo pomemben, saj sodeluje pri pomembnih funkcijah, predvsem pa normalizira delovanje živčevja, mišic, uravnava srčni utrip, omogoča strjevanje krvi in pospešuje spanje. Pomanjkanje kalcija se najprej opazi na koži in laseh, zato bodite na oboje zelo pozorni.

Pomanjkanje kalcija se lahko pojavi zaradi preveč sedenja, preveč kave, preveč alkohola, ali preveč gaziranih pijač. Pomanjkanje kalcija se lahko pojavi tudi pri ljudeh s prebavnimi motnjami.

Najboljša oblika kalcija je v jajčni lupini, ki jo naše telo izrabi v 90 odstotkih. Jajčna lupina je namreč po kemijski sestavi zelo podobna človeškim kostem in zobom.

Pri starejših, na žalost pa vedno bolj tudi pri mladih, se pomanjkanje kalcija odraža tudi v obliki osteoporoze, po drugi strani pa dovolj kalcija v telesu pomaga zniževati holesterol in (pre)visok krvni tlak. Kalcij prav tako spodbuja kostni mozeg k tvorbi krvnih celic.

Zaradi naštetih lastnosti in kopice drugih elementov, ki jih tudi najdemo v jajčni lupini (železo, baker, mangan, cink, fluor, fosfor, krom, molibden ...) nutricisti priporočajo, da vsak dan pojeste 1,5 do 3 grame fino mletih jajčnih lupin.

S tem boste dosegli najmanj te izboljšave:

Ščitnica
Lupine 8 jajc dobro operite, posušite in fino zdrobite, nato pa prelijte s sokom dveh limon in vse skupaj za nekaj dni shranite v hladilnik (običajno za 3 do 5 dni). Ko se lupine raztopijo, tekočino precedite in jo zmešajte s kilogramom medu. Zmes pustite stati še nekaj dni, potem pa jejte po eno majhno žličko pred vsakim obrokom (2- do 4-krat na dan).

Gastritis, razjede
Zmešajte žlico mletih jajčnih lupin, žlico sladkorja in žlico muškatnega oreščka. Noževo konico te mešanice zmešajte s kozarcem toplega mleka. To popijte zjutraj in zvečer pred spanjem.

Krepi imunski sistem in čisti kri
Fino zmeljite 5 jajčnih lupin in jih dajte v 3 litre vode. Vodo dajte v hladilnik za en teden (!!!), potem pa pijte kozarec ali dva vode v katerega dodate sok pol limone.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021