Datum: 2.5.2022 18:22:06 - Rubrika: Dobro je vedeti
Pazite se tega soka. Veste zakaj?
Sezona belih cvetov akacije je na višku in sedaj je najboljša priložnost, da iz svetov tega dišečega drevesa, naredite, nekaj zdravega in okusnega.
Okus soka akacije je v vseh ozirih edinstven. Vsebuje veliko vitamina C, vsebuje zelo izrazita eterična olja, smolo ter flavonoide gligozid in akacin. Večina iz akacije dela sirup, lahko pa naredite sveži akacijev sok.

Akacijeve svetove naberite zjutraj, ko se cvetovi komaj odpirajo. Takrat imajo taki cvetovi največ hranljivih snovi. Do polovice v steklene kozarce naložite cvetove akacija, nato dolijte hladno vodo. Čeprav je idealno razmerje 1 : 1, pa lahko količino cvetov dozirate po lastnem okusu. Vodo s cvetovi zavrite. Takoj, ko voda zavre, jo odstavite in počakajte, da se ohladi ... Dodate lahko še sok limone, pokrijte in pustite stati 24 ur.

Naslednji dan lahko dodate še žličko medu, drugim sladilom se izogibajte.

Sicer lahko tak sok hranite v hladilniku nekaj dni, tudi nekaj tednov, vendar ima največjo moč 2 do 3 dni po izdelavi. Na splošno pa bodite previdni, ker so listje in lubje akacije strupeni. Uporabite samo cvetove!

Akacijev sok se uporablja pri premagovanju želodčnih in prebavnih motenj, pomirja kašelj, učinkuje proti vnetjem, krčem in ima blag odvajalen učinek. Akacijev cvetovi delujejo antibakterijsko in se uporablja predvsem pri izpiranju ustne votline. Ker gre za izredno medonosno rastlino, poznamo akacijev med. Vse iz akacije deluje blagodejno na ledvice in jetra, pomaga premagovati stres in ščiti pred boleznimi dihal.

Za konec pa še pomembno opozorilo: akacijev sok ima prijetno aromo in okus, kar spodbuja apetit.

Če hujšate, bodite previdni s takim sokom.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021