Datum: 1.4.2022 20:57:42 - Rubrika: Dobro je vedeti
Čaji za pospeševanje metabolizma
Čaji, ki vam jih tokrat predstavljamo, se pijejo brez sladkorja, ker samo tako razstrupljajo telo in samo tako pomagajo pri pospešitvi metabolizma.
Samo, če vam metabolizem dobro dela, lahko hujšate. Drugače mečete energijo proč. Hkrati to tudi pomeni, da vsakič, ko se odločite za shujševalno kuro, ne pozabite na te čaje. Tako bodo rezultati boljši.

Beli čaj
Beli čaj zaradi bolj zapletene proizvodnje velja za dražjega, bolj plemenitega, ni pa prav nič bolj zdrav. Beli čaj se imenuje zato, ker se zanj uporabljajo samo zaprti popki in tisti mladi listi z belimi črtami. Raziskave so pokazale, da takšni listi vsebujejo več antioksidantov, ki ščitijo celice pred poškodbami. Vsebuje pa beli čaj več kateholov in polifenolov, ki spodbujajo metabolizem in preprečujejo zadrževanje maščob v telesu.

Še to ... Učinki čaja bodo vidni, če vsaj 3 dni popijete 3 skodelice čaja na dan.

Zeleni čaj
Zeleni čaj je verjetno najbolj znan čaj na svetu, predvsem pa so poznani njegovi učinki. Njegov uspeh gre pripisati predvsem kombinaciji kofeina in katehola, ki pozitivno vplivata na hitrejše izgorevanje maščob. Zeleni čaj tudi zmanjšuje potrebo po sladkem, pomaga pa tudi jetrom, da telo očistijo toksinov.

Ne smemo pozabiti, da hladen zeleni čaj pomaga tudi pri razstrupljevanju.

Metin čaj
Znano je, da so najmočnejša eterična olja skrita v listih poprove mete. Ta olja spadajo med najmočnejše zaviralce apetita na svetu. Razlog za to je, da vonj mete spodbuja proizvodnjo hormonov, ki ustvarjajo občutek sitosti. Raziskave celo kažejo, da redni uživalci metinega čaja na teden pojedo tudi do 2800 kalorij manj, kot anketiranci, ki ne pijejo tega čaja.

Metin čaj učinkuje že po eni skodelici.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021