Datum: 1.3.2022 16:30:50 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj bi se morali občasno postiti?
Nutricisti vedo, da občasen post zmanjša notranja vnetja in krepi imunski sistem.
Nedavna raziskava, ki so jo naredili na inštitutu za imunologijo na medicinski šoli Icahn v New Yorku, je pokazala, da lahko enodnevni post močno zmanjša nevarnosti sladkorne, multiple skleroze in sindrom razdražljivega črevesja. Vse to je posledica zmanjšanja monocitov, ki v telesu povzročajo vnetja, te celice pa nastanejo kot posledica prenajedanja.

Raziskava je potrdila, da 24 ur dolg post drastično zmanjša število monocitov, s tem pa tudi notranja vnetja, občutno manjši pa je tudi oksidativni stres, ki so jim izpostavljene celice. To se zgodi ne glede na vrsto hrane in kaže, da je vsakršno prenajedanje zelo škodljivo.

Še več!

Če izberete dieto, ki vključuje živila, ki v vašem organizmu povzročajo vnetja, skoraj zagotovo ne boste prišli do želenih rezultatov. Namesto tega lahko dobimo drobne ranice na črevesju iz česar se lahko razvije cela vrsta težkih bolezni. Diete, četudi vključujejo dan posta, zato niso primerne.

Ker se monociti pojavijo vsakič, ko se preveč najemo, bi morali takoj naslednji dan prakticirati post, ki je zgolj posledica nepravilnega prehranjevanja in ne rešitev. Če želite trdno zdravje, nikar ne pretiravajte s hrano in potem tudi post ne bo potreben.


vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021