Datum: 6.5.2023 20:57:24 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ribe, ki uničujejo zdravje
Ko boste prebrali za kakšno vrsto ribe gre, se je boste tako in tako izogibali, ko pa boste izvedeli, da je povrhu vsega še škodljiva, bi te ribe morali celo prepovedati!
Kdo pravi, da so vse ribe zdrave za jest? Ni res! Lep primer je panga ali vitki som ali bengalski som, ki ima izredno dvomljiv sloves, vpliv te ribe na naše zdravje pa je dokazano škodljivo.

Za kaj gre?

Divja panga ima izredno veliko vitaminov D, B12, selena, omega-3 maščobnih kislin ... Panga je cenjena zaradi zmerne vsebnosti maščob in visoke vsebnosti kakovostnih beljakovin. Vendar to velja samo za divjo pango, ne pa tudi za ribe iz ribogojnic.

Danes praktično divjih pang skorajda ni mogoče dobiti, so pa svet preplavile industrijske pange, ki so jih pred leti dobesedno naredili v kitajskih laboratorijih. Prvoten namen je bil z genetskim inženiringom izdelati ribo, ki se bo prehranjevala s toksičnimi odpadnimi vodami, z bakterijami in mikroorganizmi mrtvih rib. Osnovni namen pang je, da očistijo vodo, ki jo onesnaži industrija in živalske farme.

To pa še ni vse!

Ko je Kitajcem uspelo ustvariti takšno bitje, ki dobesedno očisti zastrupljeno vodo, se z laboratorijskim eksperimentiranjem niso ustavili. Iz dehidriranega urina so uspeli izločiti hormon, ki ga dajejo pangam, da hitreje rastejo, njihovo meso pa je bolj puhasto. S tem so si pange priborile mesto tudi na naše krožnike, z njimi pa tudi vsi strupi in bakterije, ki so jih nesrečne ribe zaužile.

Da pa je problem še večji, danes v trgovinah dobimo samo pange, ki so vzgojene na kmetijah v Kambodži, na Kitajskem, v Laosu, na Tajskem ... Analiza so pokazale, da takšne ribe hranljivih snovi praktično nimajo, imajo pa še vedno visoko vsebnost industrijskih strupov. V Evropi (tudi v Sloveniji) je po trgovinah največ rib iz vietnamske umazane in onesnažene reke Mekong v kateri končajo vsi industrijski odpadki vključno s fekalijami 90-milijonske države.

In še na en začaran krog moramo opozoriti ... Trgovci radi prodajajo pange, ker jih prodajalci z veseljem odkupujejo nazaj. Ribe, ki jim je rok uporabe potekel, ali jih niso mogli prodati, ostanke mrtvih rib posušijo, zmeljejo, zapakirajo v vreče in so hrane novim pangam.

Pangam ne rečejo naključno tudi sanitarne ribe, kako uspešne so te ribe pri čiščenju vod, pa ni znano.
vkj


Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021