Datum: 16.1.2023 17:33:45 - Rubrika: Dobro je vedeti
To so pravi razlogi, zakaj vas vedno zebe
Če se vam dogaja, da vas zebe, ostale pa ne, se za tem lahko skriva bolj resna tegoba. Preverite, da boste pravilno reagirali.
Če ste dovolj oblečeni in primerno aktivni, pa vas še zmeraj zebe, potem je čas, da malo razmislite o svojem zdravju. Nič posebnega, le pozorni bodite ...

1. Nepravilno delovanje ščitnice
Ščitnica nadzoruje metabolizem in, kadar je njeno delovanje moteno, nastane neprijeten občutek hladu. Prepoznamo ga kot notranji hlad, ki se ga ni mogoče otresti z nobeno odejo ali bolj debelim puloverjem. Če vas zebe dlje časa, povprašajte za mnenje svojega zdravnika.

2. Pomanjkanj železa
Kadar ste slabokrvni in vam v krvi primanjkuje kisika, je za to krivo predvsem pomanjkanje železa (železo nase veže kisik, ki ga potem dostavi neposredno v celice). Pomanjkanje energije je prav tako posledica pomanjkanja železa. Potem utrujenost, razdražljivost, zaspanost. Največ železa boste našli v čokoladi, kakavu, suhem sadju, zeleno-listnati zelenjavi (špinača, blitva), polnozrnatih žitaricah, stročnicah, oreščkih ...

3. Pomanjkanje spanca
Pomanjkanje spanca lahko poti živčni sistem, ta pa v veliki meri uravnava telesno temperaturo. Seveda vsak organizem potrebuje različno količino spanja. Nekoč so ljudje spali 9 ur na dan, danes statistike kažejo da celo manj kot 7 ur. Najboljši test, koliko spanja je za vas optimalno, je med vikendi, ko vas zjutraj ne prebudi nobena budilka. Pomislite, kako dolgo spite v nedeljo ... No, toliko bi morali spati vsak dan.

4. Slaba prekrvavitev
Za mraz v rokah je lahko kriva tudi slaba prekrvavitev, za tem pa se lahko skrivajo težave z ožiljem. Dejstvo je namreč, da se krvne žile ob ohladitvi preveč skrčijo, s tem pa se zmanjša tudi prekrvavljenost. To povzroči tudi velika nihanja v telesu, kar se vidi tudi po neenakomernih rdečicah po obrazu. Za to je lahko krivo pomanjkanje magnezija, lahko pa gre za resnejši problem.

5. Glivične okužbe
Mnoge glivice motijo delovanje največje in glavne žleze v telesu hipotalamusa.Med najpogostejše krivce spada kandida, ki se med drugim hrani tudi s sladkorjem. Zato, sladkarije za nekaj časa postavite na stran. Če vas zebe in imate še razdraženo črevesje ter znake sinusitisa (vnetje sluznice v grlu ali nosu), potem je skoraj zagotovo razlog težav kandida.

6. Presuhi ste!
Da, tudi zato vas lahko zebe! Kadar pretiravate z dietami, prehitro ali preveč hujšate, temu pogosto sledi občutek mrazu (tudi poleti). To je znak, da v telesu nimate dovolj maščob, podhladitve pa lahko motijo delovanje nekaterih notranjih organov, tudi celotne prebave, to pa lahko pusti trajne posledice na črevesju. Veliko boljše se boste počutile, če se boste kdaj pa kdaj pregrešile.

Naj vam bo zdravje na prvem mestu in ne kilogrami.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021