Datum: 22.10.2022 12:55:27 - Rubrika: Zdravje, lepota
Ingver je korenčkov najboljši prijatelj. Preverite zakaj!
Raziskave kažejo, da je kombinacija korenčka in ingverja najboljša protiutež hitri hrani ter hkrati pravi balzam za zdravje ...
Hitra hrana je škodljiva zato, ker je hitra (hitro jo pojemo in nimamo kontrole nad vnesenimi kalorijami, poleg tega pa jo telo zaradi hitrosti slabo predela), poleg tega pa vsebuje veliko nasičenih maščob, praznih sestavin brez hranilnih elementov in veliko procesiranih dodatkov.

Prav zaradi tega nutricisti predlagajo, da vsakič, ko se pregrešite, ali pa si zgolj želite očistiti in okrepiti organizem, popijete korenčkov sok z dodatkom ingverja.

Korenček vsebuje veliko beta-karotenov (snovi, ki v telesu spodbudi nastanek vitamina A), ingver pa deluje antibakterijsko, predvsem pa zdravi in preprečuje vnetja. Oba skupaj nevtralizirata to, kar je hitra hrana zapacala.

Kako pripraviti korenček-ingverjev osvežilni sok?

Količino ingverja prilagodite svojemu okusu (priporočamo razmerje vsaj 1 : 10 za korenček). Korenček je namreč sladek in prijetnega okusa, pa ga je zato lahko več. Obe sestavini dajte v sokovnik. Če pa ga nimate, pa lahko uporabite mešalnik, dodate malo vroče vode in iz tega naredite smuti.

Tak sok lahko popijete zjutraj, lahko pa tudi zvečer, vendar vsaj pol ure pred spanjem, po soku pa ne smete jesti ničesar drugega.

Korenčkov-ingverjev sok ima veliko antioksidantov, zato deluje proti raku, zavira razvoj metastaz, preprečuje vnetja, krepi imunski sistem. Sok varuje pred rakom dojk, jajčnikom, rakom debelega črevesa.

Poleg tega je sok dober za kožo, ker v telesu spodbud nastanek kolagena, zato deluje tudi pomlajevalno in ščiti kožo pred škodljivo sončno svetlobo.

Priporočamo, da 2x na dan (zjutraj in zvečer) popijete po 1 dcl tega soka.

Počutili se boste veliko bolje!
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021