Datum: 1.8.2021 18:19:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hrana, ki bi jo morali zamrzniti, pa je ne
Kako smo ljudje čudni: zamrzujemo stvari, ki jih ne bi smeli, tiste, ki pa bi jim zamrznitev koristila, pa ne.
Gotovo se sprašujete, kako je lahko neka stvar potem, ko je zamrznjena, boljša od sveže?! O, pa je lahko. Še več! Zamrznjena živila so lahko celo bolj zdravilna in koristna ...

1. Ingver
Ingver se hitro posuši. Če pa ga daste v zamrzovalnik, se bo spet razširil in predvsem dlje časa ostal svež in uporaben. Zamrznjen ingver je lažje olupiti in naribati, poleg tega pa še bolj učinkovito topi maščobe. Pri shujševalnih napitkih in juhah zato vedno raje uporabite zamrznjen ingver. Šteje že, če ga samo za 2 uri postavite v zamrzovalnik.

2. Avokado
Če nimate banane za svoj jutranji napitek, lahko uporabite zamrznjen avokado, ki je za nameček tudi bolj zdrav. Ima bistveno manj sladkorja in ogljikovih hidratov, da o omega-3 maščobnih kislinah ne govorimo. Poleg tega se vam kdaj zgodi, da porabite samo pol avokada, drugo polovico pa narežite na rezine, dajte jih v vrečko in zamrznite. Tak avokado bo tudi dlje časa ostal svež.

Ne pozabit, da je avokado s čokolado prav posebna in zelo nasitna kombinacija.

3. Šalotka
Šalotka ostane sveža v zamrzovalniku več mesecev. Narežite jo na manjše kolobarčke in dajte v lončke. Šalotka narezana na kolobarčke se hitreje odtali, zamrznjena pa ima samo 3 % manj hranilnih snovi.

4. Kuhana jajca
Nihče ne zamrzuje kuhanih jajc. Pa bi jih lahko! Pripravite stepena jajca z zelenjavo, zavijte jih v manjše vrečke in zamrznite. Zelenjava in jajca bodo ostala sveža, ko pridete iz službe pa lahko na hitro pripravite zdrav in hranljiv obrok poln zdravih beljakovin.

5. Paradižnik
Naredite paradižnikov pire in ga pretočite v lončke, ki ste jih obložili s papirjem za peko. Tak paradižnik ohrani okus, predvsem pa hranljive snovi. Če si mislite, da lahko kadarkoli kupite svež paradižnik, se spomnite, da tisti paradižnik, ki ga kupite izven sezone, niti približno nima toliko hranljivih snovi, poleg tega lahko sedaj shranite paradižnik za katerega veste, da je zdrav in brez pesticidov. Tako je lahko zamrznjen paradižnik z naskokom bolj zdrav od sveže kupljenega, pa še omake, ki ste jo seveda izdatno začinili (začimb tudi ne motijo nizke temperature), vam ni treba vsakič delati.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021