Datum: 1.8.2023 11:59:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hrana, ki bi jo morali zamrzniti, pa je ne
Kako smo ljudje čudni: zamrzujemo stvari, ki jih ne bi smeli, tiste, ki pa bi jim zamrznitev koristila, pa ne.
Gotovo se sprašujete, kako je lahko neka stvar potem, ko je zamrznjena, boljša od sveže?! O, pa je lahko. Še več! Zamrznjena živila so lahko celo bolj zdravilna in koristna ...

1. Ingver
Ingver se hitro posuši. Če pa ga daste v zamrzovalnik, se bo spet razširil in predvsem dlje časa ostal svež in uporaben. Zamrznjen ingver je lažje olupiti in naribati, poleg tega pa še bolj učinkovito topi maščobe. Pri shujševalnih napitkih in juhah zato vedno raje uporabite zamrznjen ingver. Šteje že, če ga samo za 2 uri postavite v zamrzovalnik.

2. Avokado
Če nimate banane za svoj jutranji napitek, lahko uporabite zamrznjen avokado, ki je za nameček tudi bolj zdrav. Ima bistveno manj sladkorja in ogljikovih hidratov, da o omega-3 maščobnih kislinah ne govorimo. Poleg tega se vam kdaj zgodi, da porabite samo pol avokada, drugo polovico pa narežite na rezine, dajte jih v vrečko in zamrznite. Tak avokado bo tudi dlje časa ostal svež.

Ne pozabit, da je avokado s čokolado prav posebna in zelo nasitna kombinacija.

3. Šalotka
Šalotka ostane sveža v zamrzovalniku več mesecev. Narežite jo na manjše kolobarčke in dajte v lončke. Šalotka narezana na kolobarčke se hitreje odtali, zamrznjena pa ima samo 3 % manj hranilnih snovi.

4. Kuhana jajca
Nihče ne zamrzuje kuhanih jajc. Pa bi jih lahko! Pripravite stepena jajca z zelenjavo, zavijte jih v manjše vrečke in zamrznite. Zelenjava in jajca bodo ostala sveža, ko pridete iz službe pa lahko na hitro pripravite zdrav in hranljiv obrok poln zdravih beljakovin.

5. Paradižnik
Naredite paradižnikov pire in ga pretočite v lončke, ki ste jih obložili s papirjem za peko. Tak paradižnik ohrani okus, predvsem pa hranljive snovi. Če si mislite, da lahko kadarkoli kupite svež paradižnik, se spomnite, da tisti paradižnik, ki ga kupite izven sezone, niti približno nima toliko hranljivih snovi, poleg tega lahko sedaj shranite paradižnik za katerega veste, da je zdrav in brez pesticidov. Tako je lahko zamrznjen paradižnik z naskokom bolj zdrav od sveže kupljenega, pa še omake, ki ste jo seveda izdatno začinili (začimb tudi ne motijo nizke temperature), vam ni treba vsakič delati.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021