Datum: 4.6.2022 20:37:37 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ali veste, kaj se zgodi, če prstanec s palcem pritiskate k dlani?
Če prstanec na levi in desni roki pritiskate proti lani, se tej poziciji prstov reče Surya Mudra, učinek pa je neverjeten.
A pojdimo po vrsti. že stari Kitajci so ugotovili, da imamo ljudje na rokah vse vzvode s katerimi lahko upravljamo s svojim telesom. Včasih lahko kakšno stvar pohitrimo, poenostavimo, se znebimo bolečin, celo pozdravimo. Predstavljamo vam 5 starodavnih kitajskih bližnjic do boljšega zdravja dodajamo pa neverjetno Surya Mudra, ki je zagotovo krona prstne telovadbe.

Dobro pri teh prstnih vajah je to, da jih lahko počnete kjerkoli in kadarkoli: tudi na dolgočasnem sestanku v službi, ali med vožnjo z avtobusom ...

Palec
Palec je odgovoren za anksioznost (napetost, tesnoba, nemoč, strah) in glavobole. Če vas zaradi živcev pogosto boli glavo, z levo roko nežno objemite palec in ga držite 5 minut. To vas bo pomirilo in predvsem olajšalo glavobol.

Kazalec
Kazalec nadzoruje bolečine v mišicah, občutek strahu in zadrego. Kot je pokazala študija na univerzi v Minnesoti pomaga tudi pri bolečinah v križu in hrbtenici. Z desno roko nežno objemite levi kazalec in ga držite 5 minut.

Sredinec
Nežen pritisk na sredinec pomaga nadzorovati jezo, odpravlja utrujenost, poleg tega pa dokazano znižuje pritisk in vas umiri. Z desno roko za pet minut nežno objemite levi sredinec.

Prstanec
Tudi desni prstanec kdaj pa kdaj za 5 minut nežno primite z levo roko. To pomaga odpravljati negativna čustva, žalost in neprijetno razpoloženje. Ne dovolite, da bi negativne energije vplivale na vaše počutje, še bolj pa na vaša dejanja.

Mezinec
Mezinec je odgovoren za samopodobo, stres, nervozo ... Med tem, ko z desno roko nežno držite levi mezinec, poskusite razmišljati o čem lepem. Pomagalo bo.

Surya Mudra
To je zagotovo glavni dobitek prstnih stimulatorjev. Če s palcem pritiskate prstanec k dlani in to naredite na obeh rokah hkrati, potem lahko s tem pospešite prebavo in presnovo, prav tako zmanjšujete apetit, dokazano pa ta metoda pomaga tudi pri hujšanju.

Kako?

Tak položaj prstov namreč sporoča telesu, da je telesna temperatura višja od normalne in zato vsi organi začno intenzivneje delovati, hkrati pa telo ne ustvarja novih maščobnih zalog (beri: rezerv). Zato vam priporočamo, da že med obrokom in seveda po njem vsaj z eno roko poskusite čim dlje obdržati tak položaj. Boste videli, da se boste hitro bolje počutili.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021