Datum: 30.4.2022 10:52:44 - Rubrika: Dobro je vedeti
Začimbe, ki pomagajo pri hujšanju
Začimbe niso samo za okus. Pomagajo nam spodbujati prebavo, urejati notranje procese, nekatere pa nam celo pomagajo pri hujšanju.
Ste že kdaj slišali, da bi hujšali z začimbami? Dejstvo je, da brez spremembe prehranskih navad, več aktivnosti in manj stresa ni mogoče shujšati. Vsaj na dolgi rok ne. Prav tako vam mora biti jasno, da samo z začimbami ni še nihče shujšal. Lahko pa se s kilogrami borite na več frontah istočasno. Rezultat bo izrazitejši. Poskusite s spodnjimi petimi začimbami, razliko pa boste opazili že po nekaj dneh.

1. Gorčica
Gorčica je zelo priljubljena in okusna začimba zlasti k mesnim jedem. Ima pa eno zelo posebno in pomembno lastnost: gorčica v telesu povzroči termogenski efekt, ki pomaga, da potrošimo več kalorij, kot bi jih sicer. že samo pol žličke gorčice povzroči, da se telo močno segreje in zaradi uravnavanja temperature ob vsakem obroku potrošimo 50 kalorij več kot sicer. Prav zaradi tega dejstva je dobro jesti čim več gorčice. Pazite le ob vročih poletnih mesecih, kjer pa dodatno segrevanje ni vedno dobrodošlo.

2. Ingver
Ingver je poznan po svojem nagrbančenem korenu, ki je izredno zdrav, pospešuje prebavo in razgrajuje maščobe. Eterično olje ingverja deluje kot diuretik in pospešuje izločanje urina iz organizma. Še zlasti je pomemben pri vseh oblikah artritisa.

3. Kumina
Tudi kumina deluje kot diuretik. Čisti telo, odvaja strupe, zelo dobro vpliva na prebavo in delovanje želodca ... Kumina je prav tako vsestransko uporabna in se odlično poda k mesu in zelju. Pa tudi sladicam. Če vas okus kumine moti, jo zmeljite. Sveža ima izrazitejši okus in večjo zdravilno moč.

4. Limonina lupina
Najzdravilnejši del limone je njena lupina, zato jo je škoda zavreči. Vsebuje več vitaminov in mineralov, kot sredica. Celo vitamina C je v lupini nekajkrat več, kot v soku. Limonina lupina med drugim tudi preprečuje pretvorbo ogljikovih hidratov v maščobne obloge, zmanjšuje apetit in daje energijo. Kjer je le mogoče, dodajte nekaj naribane limone.

5. Črni poper
Črn poper lahko uporabite v praktično vseh jedeh. Lahko ga izdatno dodamo k jutranjim omletam, solatam, mesnim jedem, juham ... Vsebuje veliko vitamina C, kopico mineralov, izboljšuje prebavo, najpomembnejši pa je alkaloidni piperin, ki samo uro ali dve po obroku povzroči izgorelost več kot 8 odstotkov maščob. Če se denimo za kosilo pojedli 500 kalorij, jih lahko samo s poprom zmanjšate tudi za 50 in več kalorij. Poper je izreden zaveznik vitke postave.
Bis
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021