Datum: 24.2.2022 10:52:23 - Rubrika: Zanimivosti
Pazite se današnjega dne!
24. februar bo po napovedih bio-meteorologov najtežji dan te zime. Tudi pri vas?
Pričakuje se občuten padec temperature, kar vedno povzroči težave, še posebej pri vremensko občutljivih ljudeh, ki to še niso. Konec zime je vedno zelo brutelen s temperaturami.

Nenadne spremembe vremena najbolj občutijo astmatiki, ljudje s težavami v sklepih in kosteh, pogostejše so vrtoglavice in glavoboli. Prav zato moramo biti ob takih dnevih (naj bo to zima, ali poletje) pripravljeni na spremembe.

Ob takih dneh je pomembno, da som dovolj naspani. Poleg tega se lačen človek težje prilagaja vremenskim spremembam. Naj se sliši še tako neobičajno, ob takih dneh ne smete piti preveč vode, ker voda preprečuje spremembe. Jesti bi morali čim več vitamina C (poleg citrusov ga veliko najdemo še v kiviju in zeleni zelenjavi: brokoli, špinača). Izogibajte se alkoholu, cigaretam in hitri hrani z veliko ogljikovimi hidrati in trans-maščobami ...

Glede na dejstvo, da se bodo velike temperaturne razlike v naslednjih treh mescih še pogosto dogajale, se gotovo sprašujete, zakaj je ta tako pomembna?

Temperaturne razlike so ob izteku zime lahko neobičajno visoke. Ne-redko se zgodi, da se mora naše telo prilagoditi od -10 stopinj ponoči, pa vse do +20 stopinj čez dan. To pa za nobeno telo ni mačji kašelj, zato je v tem času tudi največ težav z visokim pritiskom, srčnimi in možganskimi kapmi, pa tudi virusih obolenj je v tem času največ.

Težavno obdobje pogosto traja vse do ledenih moč v začetku maja.

Pazite se!
Bis
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021