Datum: 26.2.2022 20:55:44 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako pogosto pa vi menjujete pižamo?
Saj verjetno veste, da bi morali menjati pižamo vsak dan, kajne?
Da, vsak dan bi morali menjavati pižamo. Pozimi zaradi virusov, poleti, ker se preveč potimo, vendar pa obstaja še kopica drugih razlogov, zakaj ni dobro spati v stari pižami. A naj vas nikar ne skrbi. Nedavna raziskava je pokazala, da moški v povprečju menjajo pižamo vsakih 13 dni, ženske pa celo vsakih 17 dni!

Preberite razloge, zakaj bi morali pogosteje misliti na svojo pižamo:

1. Infekcije
Vaša pižama je pravo leglo pršic, bakterij, ostankov kože, potu ... Težko boste ozdraveli, če boste spali v isti vreči bakterij, ki so krive za vašo bolezen.

2. Mozolji in bradavice
Ali veste, da so fibroni nalezljivi? Tudi bradavice? Mozolji pa se itak vedno pojavijo ob najbolj nepravem času na najbolj nepravem mestu. Ste kdaj pomislili, da bi to lahko bilo tudi zaradi pižame? Še en podatek: za 13 odstotkov alergij so kriva naša oblačila. Torej tudi pižame.

3. Pršice
Pršice so drobni, mikroskopski organizmi, ki jih najdemo v vsakem domu. Naj se še tako trudite, ne morete se jih znebiti. Lahko pa močno zmanjšate njihovo število. Hrana pršicam je vaša odpadla in odmrla koža, te pa je največ na posteljnini in pižami. Torej je to še en pomemben razlog, da bi morali vsak dan spati v sveži pižami.

4. Vonjave
Glede na dejstvo, da pižama celo noč absorbira znoj, se že po prvi noči razvijejo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Nobeno tuširanje vam ne pomaga, če potem skočite v pižamo prepojeno s včerajšnjimi bakterijami.

5. Nespečnost
Ali ste vedeli, da lahko pižama vpliva tudi na kvaliteto spanca? Pižama polna bakterij povzroča srbečico, tudi manjše alergije ... Raziskave celo kažejo, da ljudje v starih pižamah 15 odstotkov pogosteje smrčijo.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021