Datum: 9.11.2021 15:55:17 - Rubrika: Dobro je vedeti
10 razlogov zakaj vsak dan popiti kozarec piva
Nekateri vzroki vas bodo presenetili, vendar delujejo samo, kadar s pivom ne pretiravate. že ena pločevinka je preveč.
Pivo je izredno zdrava pijača, vendar ne, če z njo pretiravamo. Če želite poskrbeti za svoje zdravje, ga ne spijte več kot 2 dcl na dan. Raziskave so namreč pokazale, da nikakor ne bi smeli popiti več kot pol litra piva na dan, več kot liter piva pa deluje kontraproduktivno in škodljivo za zdravje.

Vsekakor pa ostaja nespremenjeno dejstvo, da je pivo lahko tudi hrana. Vsebuje ogromno beljakovin (veliko več kot vino). Ima izredno veliko vitamina B, kar zavira razvoj sladkorne bolezni, žolčnih in ledvičnih kamnov, zdravi osteoporozo, hipertenzijo. Deluje kot diuretik ... Je izredno bogat vir flavonoidov, ki so izredno močni antioksidanti in že skoraj zdravilo proti raku.

Če vam ni mar za svoje zdravje, potem razmislite o spodnjih razlogih:
  • 1. Pivo je zdravo za ledvice. Poleg tega kozarec piva zmanjšuje tveganje za nastanek ledvičnih kamnov za 40 odstotkov.

  • 2. Pivo znižuje holesterol. V pivu najdemo snovi, ki zelo učinkovito zmanjšujejo nivo slabega LDL holesterola.

  • 3. Pivo ima ogromno vitaminov B. Raziskave so pokazale, da ta pijača vsebuje vitamine B1, B2, B6 in B12. Pivo ima dvakrat več teh vitaminov, kot denimo vino in 30 odstotkov beč vitamina B6, kot vino. Pivo velja za enega najboljših virov vitamina B12.

  • 4. Pivo krepi kosti. Pivo med drugim vsebuje tudi veliko silicija, kar povečuje gostoto kosti. To je še zlasti pomembno pri ljudeh z osteoporozo.

  • 5. Deluje kot zdravilo za nespečnost. V pivu namreč najdemo lactoflavin in nikotinsko kislino, ki spodbujata spanec.

  • 6. Pivo zmanjšuje tveganja za srčne napade. Če pijete samo pivo, potem se tveganja za srčni napad zmanjšajo za 40 do 60 odstotkov. Rednih pivcev piva le redko prizadene srčni infarkt.

  • 7. Pivo preprečuje nastanek krvnih strdkov.V pivu so namreč sestavine, ki preprečujejo nastajanje krvnih strdkov. Poleg tega se boste po kozarcu piva bolje počutili, imeli boste več energije in lažje boste preživeli dan brez popoldanskega dremeža.

  • 8. Preprečuje demenco in Alzheimerjevo bolezen. Raziskave potrjujejo, da pivo izboljšuje spomin in delovanje možganov.

  • 9. Pivo je odlično sredstvo proti stresu. Strokovnjaki iz univerze v Montrealu so ugotovili, da pivo zmanjša anksioznost (stres zaradi živčne napetosti - to je stres zaradi šole in službe). Poleg tega pivo sprošča, krepi živčevje.

  • 10. Pivo krepi kožo. Veliko vitaminov v pivu prispeva k boljši in hitrejši regeneraciji kože. Pivo naredi kožo bolj gladko in elastično, popravi nastajanje pigmenta.

vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021