Datum: 17.11.2022 20:42:12 - Rubrika: Dobro je vedeti
Vsakega drugega slovenskega otroka čaka diagnoza rak
Napovedi o številu rakavih obolenj so alarmantne. Se bo kdo v Sloveniji vendarle odzval na te napovedi?
V poročilu, ki so ga sestavili pri neprofitni organizaciji American Cancer Society, napovedujejo, da bo leta 2030 za rakom umrlo 5,5 milijonov žensk, kar je 60 odstotkov več, kot danes. V poročilu med drugim piše, da na svetu že zdaj umre ena od sedmih žensk, kar to bolezen po smrtnosti uvršča na drugo mesto takoj za srčno-žilnimi boleznimi. Vse štiri najbolj smrtonosne oblike raka (rak dojke, rak debelega črevesa in danke, rak pljuč ter rak materničnega vratu) je sicer v večini primerov mogoče preprečiti oziroma jih odkriti v zgodnjem stadiju, ko je zdravljenje uspešnejše.

V Sloveniji so stvari še bolj alarmantne!

Po številu rakavih bolnikov se Slovenija uvršča v prvo deseterico (več o tem v prispevku S tem receptom je 100.000 ljudi ozdravilo raka v samo 48 urah). Po podatkih Slora bo vsak drugi moški in vsaka tretja ženska v svojem življenju zbolela za rakom. Danes med nami živi 81.000 ljudi, ki so že zboleli za eno od rakavih bolezni. Vsako leto na novo zboli več kot 12.000 Slovencev. Ozdravljivost se sicer povečuje, vendar ne dohaja stopnje rasti s katero se rak širi. Današnjim otrokom se ne obeta nič dobrega.

Najpogostejši vzroki za pojav raka pri nas so nezdrav življenjski slog, čezmerno sončenje, nepravilna prehrana, kajenje in čezmerno pitje alkoholnih pijač.

Kaj od tega mislite, da je v Sloveniji največji problem?!

Upajmo, da se tisti, ki morajo rešiti ta problem, zavedajo, da je rak samo vrh ledene gore. Pogovarjati se moramo o rafiniranem sladkorju, trans-maščobah, stresu, ki se začne že v šoli in nadaljuje na delovnem mestu, o prostem času, gospodarstvu (nenehno iskanje najcenejšega ponudnika pomeni tudi nižanje kvalitete življenja) ... Najpomembnejši pa je holistični način zdravljenja z upoštevanjem alternativnih metod.
Bis
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021