Datum: 2.10.2022 6:40:41 - Rubrika: Zdravje, lepota
Preprost hruškin smuti močnejši od mnogih zdravil
Hruške so izredno zdravo in vsestransko učinkovito darilo narave. V kombinaciji s cimetom in medom pozdravijo veliko bolezni.
Ena srednje velika hruška vsebuje 96 kalorij in ima več kot 5 gramov vlaknin. Vlaknine preprečujejo napenjanje, ohranjajo zdravo raven holesterola in pomagajo pri hujšanju in boljši prebavi. Vlaknine imajo tudi izreden čistilni učinek.

Sicer pa so hruške tudi bogat vir vitaminov. Največ je vitaminov C, K, B2, B3 in B6. Hruške so idealne za nosečnice in za vse, ki jim primanjkuje folna kislina oziroma vitamin B9. Dejstvo je, da folne kisline človeški organizem ne more proizvesti, zato jo moramo dobiti s hrano.

Hruške prav zaradi tega preprečujejo srčno-žilne bolezni, možganske kapi in celo raka. Folna kislina namreč preprečuje pojav kolorektalnega raka.

Imajo pa hruške še eno prav posebno sestavino. Kvercetin spada med antioksidante, ki zdravijo poškodbe žil, izboljšuje spomin in preprečuje Alzheimerjevo bolezen. Kvercetin je protivnetna, antibakterijska, protiglivična in protivirusna učinkovina. Deluje prek imunskega sistema in zavira alergijske odzive.

Kako najbolje izkoristiti koristne učinke hruške?

Sestavine:
  • hruška
  • med
  • cimet
Priprava:

Hruško operite, odstranite pečke in muho. Hruške nikdar ne lupite, ker je v lupini skoraj polovica vseh hranljivih snovi. Prav tako hruške tudi nikdar ne mešajte z vodo, ker to povzroča drisko. V mešalniku k hruški dodajte še med in cimet po okusu (preveč cimeta bo pijačo pogrenilo) in vse skupaj dobro premešajte, da dobite tekoč napitek.

Popijte ga takoj po pripravi, da napitek ne oksidira. Raziskave kažejo, da se vsako minuto na zraku moč hranilnih snovi zmanjša za 1 odstotek.

Poskusite ta napitek in boste navdušeni nad okusom in svežino.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021