Datum: 2.10.2021 6:40:41 - Rubrika: Zdravje, lepota
Preprost hruškin smuti močnejši od mnogih zdravil
Hruške so izredno zdravo in vsestransko učinkovito darilo narave. V kombinaciji s cimetom in medom pozdravijo veliko bolezni.
Ena srednje velika hruška vsebuje 96 kalorij in ima več kot 5 gramov vlaknin. Vlaknine preprečujejo napenjanje, ohranjajo zdravo raven holesterola in pomagajo pri hujšanju in boljši prebavi. Vlaknine imajo tudi izreden čistilni učinek.

Sicer pa so hruške tudi bogat vir vitaminov. Največ je vitaminov C, K, B2, B3 in B6. Hruške so idealne za nosečnice in za vse, ki jim primanjkuje folna kislina oziroma vitamin B9. Dejstvo je, da folne kisline človeški organizem ne more proizvesti, zato jo moramo dobiti s hrano.

Hruške prav zaradi tega preprečujejo srčno-žilne bolezni, možganske kapi in celo raka. Folna kislina namreč preprečuje pojav kolorektalnega raka.

Imajo pa hruške še eno prav posebno sestavino. Kvercetin spada med antioksidante, ki zdravijo poškodbe žil, izboljšuje spomin in preprečuje Alzheimerjevo bolezen. Kvercetin je protivnetna, antibakterijska, protiglivična in protivirusna učinkovina. Deluje prek imunskega sistema in zavira alergijske odzive.

Kako najbolje izkoristiti koristne učinke hruške?

Sestavine:
  • hruška
  • med
  • cimet
Priprava:

Hruško operite, odstranite pečke in muho. Hruške nikdar ne lupite, ker je v lupini skoraj polovica vseh hranljivih snovi. Prav tako hruške tudi nikdar ne mešajte z vodo, ker to povzroča drisko. V mešalniku k hruški dodajte še med in cimet po okusu (preveč cimeta bo pijačo pogrenilo) in vse skupaj dobro premešajte, da dobite tekoč napitek.

Popijte ga takoj po pripravi, da napitek ne oksidira. Raziskave kažejo, da se vsako minuto na zraku moč hranilnih snovi zmanjša za 1 odstotek.

Poskusite ta napitek in boste navdušeni nad okusom in svežino.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021