Datum: 24.8.2023 10:26:24 - Rubrika: Dobro je vedeti
6 skrivnosti o ananasovem soku, ki vam jih nihče ni povedal
Niso vsi sadni sokovi koristni. Okusni so, zdravju pa nekateri lahko celo škodijo. To pa ne velja za svež sok ananasa ...
1. Poslovite se od prebavnih motenj
Organske kisline, ki jih je v ananasovem soku ogromno, povečajo v telesu vpojno moč hranljivih snovi. S tem boste dlje časa siti in imeli boljšo prebavo. Pravzaprav bi po vsakem obroku morali popiti kozarec ananasovega soka. Prebavne motnje bodo izginile.

2. Zdravi minerali
Kalcij je bistven mineral za naše kosti, vendar pa še zdaleč ni edini. Telo potrebuje tudi mangan, ki je prav tako pomemben za telo, nekateri so celo mnenja, da je najpomembnejši, in tega je v kozarcu ananasovega soka (2 dcl) približno 73 % dnevnih potreb.

3. Vitamin A je prijatelj šoferjev
Ananas je pravi zaklad vitamina A, ki krepi zdravje oči, ščiti mrežnico pred poškodbami, preprečuje zamegljen vid. Vsi šoferji bi morali redno piti ananasov sok. Zelo priporočljiv pa je tudi za občasne šoferje, da ga popijejo uro pred začetkom potovanja.

4. Antioksidanti in debelost
Ananasove shujševalne diete so poznane že vrsto let. Malo manj poznane pa so lastnosti ananasa pri preprečevanju notranjih vnetij, pomaga pri celjenju rad, preprečuje posledice sladkorne bolezni, preprečuje raka ... Seznam bolezni, ki jih zdravi ananas, je izjemno dolg in se še dopolnjuje. Najnovejše ugotovitve celo kažejo, da je zdrava tudi lupina.

5. Bolečine v sklepih
Ananasov sok je tudi rahel diuretik, kar pomeni, da pomaga pri čiščenju telesa, s tem pa preprečuje bolečine v sklepih in nevtralizira stranske učinke artritisa. To še posebej velja pri večjih fizičnih obremenitvah, kjer je dobro popiti kozarec soka prej in po tem.

6. Rak
Strokovnjaki so ugotovili, da je uspešnost kemoterapije celo za 4-krat boljša v kombinaciji z bromelainom. Bromelain je namreč antioksidant, ki napada rakave celice. Ker pa tudi preprečuje njihovo rast, bi morali ananas piti tudi zdravi, ki težav z diagnozo raka (še) nimajo. Namesto pomarančnega soka pijte za zajtrk raje ananasov. Je bolj zdravo.
Bis
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021