Datum: 24.9.2021 6:55:28 - Rubrika: Dobro je vedeti
Udarna kraljeva limonada, ki odganja zdravnike
Udarna je zato, ker so učinki te limonade res neverjetni, kraljeva pa zato, ker jo radi pijejo tudi na britanskem dvoru.
Kate Middleton, cambriška princesa je verjetno najvitkejša princesa na britanskem dvoru. Nedavno so britanski tabloidi objavili "skrivnost" njene popolne postave. Gre namreč za recept za limonado z nekaj dodatki. Ta napitek pijejo tudi Pink, Demi Moore, Michelle Rodriguez, Beyonce ...

Zakaj nek napitek navduši toliko slavnih po celem svetu?

Morda zato, ker krepi imunski sistem, alkalizira organizem, razstruplja in čisti telo, poleg tega pa pomaga pri hujšanju. Pravijo, da lahko s to limonado shujšate tudi do 10 kilogramov.

Klasična limonada ima veliko vitamina C, ki krepi imunski sistem in nas varuje pred neprijetnimi poletnimi boleznimi (prehladi zaradi klimatskih naprav, vnetja ...). Limona deluje tudi kot diuretik (odvaja vodo) in ima protimikrobni učinek.

Če k temu dodamo ščepec rdeče paprike ali kajenskega popra (lahko tudi pol žličke - vse je stvar okusa), bo napitek stimuliral prebavo, povečal pretok želodčnih sokov, poleg tega deluje antidepresivno, poveča izločanje sline, potenje ... V telesu ima čistilno in presnovno funkcijo. Zaradi rdeče paprike boste manj lačni. Bolj bo limonada pikantna, več kilogramov boste shujšali (če je to vaš cilj).

In še tretja sestavina kraljeve limonade: javorjev sirup. Telesu že v majhnih količinah daje zadostno dozo mineralov in vitaminov, poleg tega pa sladkor daje telesu energijo.

In kakšen je recept za ta napitek?

Sestavine:
  • 1 limona
  • 3 dcl mlačne vode
  • 2 čajni žlički javorjevega sirupa
  • ščepec pekoče paprike ali kajenskega popra
Priprava:

Vse sestavine zmešajte (mešajte tako dolgo, da se javorjev sirup povsem raztopi - droben nasvet za ugotavljanje kakovosti sirupa: več je umetno dodanega sladkorja v javorjev sirup, hitreje se bo raztopil v vodi) in pijte 2- do 6-krat na dan. Če želite shujšati in očistiti telo, pijte več. Če želite samo urediti svojo prebavo in okrepiti zdravje, bosta že dva kozarca na dan dovolj.

Redno bi morali piti to limonado vsaj 5 dni, potem naredite teden dni premora, ko spet lahko ponovite celoten postopek.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021