Datum: 10.8.2021 10:33:27 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kdaj je dobro spiti kozarec mleka?
Ko greste na pot, je verjetno zadnja stvar na katero pomislite in, ki bi si jo želeli, obisk stranišč na črpalkah, ladjah, trgovinah ... Obstaja preprost nasvet, kako se temu izogniti.
Gotovo se strinjate, da je najbolj zoprna stvar, ki se vam lahko zgodi med potjo, da morate pogosto na stranišče. Še posebej, če se znajdete v okoliščinah, ki temu niso prilagojene (recimo: večurno čakanje v koloni na avtocesti).

Da klici narave ne bi bili prepogosti, vam ob dnevih, ko se odpravljate na pot, svetujemo, da namesto vode popijete kozarec mleka.

Mleko je namreč polno hranil in elektrolitov, kot je denimo kalij, ki hidrira telo. Ob tem presnova potrebuje nekaj časa, da predela mleko, s tem pa pridobite še nekaj časa za odhod na stranišče.

že res, da se današnja mleka po hranilnih vrednostih ne morejo primerjati z domačimi iz preverjenih kmetij, ali s tistimi iz starih časov (nekatere raziskave kažejo, da je današnje mleko za 50 odstotkov bolj siromašno od tistega pred 50 leti), vendar pa se vseeno splača popiti kozarec. Obisk javnih stranišč je pač vedno posebno doživetje.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021