Datum: 14.8.2021 16:01:03 - Rubrika: Zanimivosti
6 vsakdanjih stvari, ki vas lahko osrečijo
Z nekaterimi stvarmi se srečujemo vsak dan, pa večina ne ve čemu služijo ...
1. Zanka za obešanje na hrbtni strani srajce
Zanka za obešanje na hrbtni strani srajce ima dve nalogi. Srajco lahko zanjo obesite na obešalnik in je to pozicija, ko se bo najmanj zmečkala. Druga uporabna vrednost pa je, da za to zanko lahko zataknete kravato. Prvotno je bila zanka namenjena prav temu.

2. Odebelitev kabla
Ta majhna odebelitev na koncu kabla blaži visoke frekvence v elektronskih vezjih in druge elektromagnetne motnje. V EU je obvezna uporaba teh feritnih navitij od leta 2004.

3.Dvobarvne razlike
Ste se kdaj vprašali, zakaj so radirke dvobarvne, običajno modre in rdeče? Rdeč del radirke je namenjen radiranju črnila, ki se hitro osuši. Rdeča radirka namreč za sabo pušča, ker paca po papirju, modra pa je običajno trša, bolj temeljita, a je ljudje vseeno manj uporabljamo. Proizvajalci sodobnih radirk so ugotovili, da uporabniki ne razumejo dvobarvnih radirk, zato izdelujejo samo še mehkejše radirke.

4.Luknja v žlici za testenine
Luknja na sredini žice za testenine je samo iz enega razloga, ki ga tudi le redki poznajo. Za eno porcijo namreč zadošča toliko špagetov, kot jih spravite skozi luknjo v žlici.

5. Majhen žep na hlačah
Majhni žepki so se najprej pojavili pri hlačah iz jeansa in sicer leta 1873. Sprva so bili namenjeni žepnim uram, potem drobižu, danes pa je to med mladimi priljubljeno "skrivališče" za kondome. Ob tem velja dodati še to, da so žepi na hlačah iz jeansa ojačani s kovicami zato, ker so nekoč delavci po žepih nosili orodje in so se tam hlače najprej strgale.

6. Zakaj poleg oblačil včasih dobite še krpo iz istega blaga
Gre za povsem praktičen primer. Krpa blaga je k oblekam priložena, da jo lahko operete in vidite, kakšen prašek ali belilo je najbolje uporabiti.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021