Datum: 24.4.2022 20:31:06 - Rubrika: Dobro je vedeti
Presenečeni boste, zakaj je bolje zaspati z nogavicami na nogah
Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj je bolje zaspati v nogavicah. Razlogov je več: od krčnih žil, vročine do suhe kože ...
Zdravstvenih koristi, zakaj je bolje spati v nogavicah, vas bodo zagotovo presenetile:

1. Nogavice preprečujejo nočno potenje in povišan utrip
Ko imate nogavice, telo lažje uravnava temperaturo, sistem za hlajenje pa manj moti spanec. Naše telo je naravnano tako, da med spanjem uravnava temperaturo z nočnim potenjem in prilagajanjem srčnega utripa. Oboje deluje zelo obremenilno na telo in močno vpliva na kvaliteto spanca.

2. Preprečuje sušenje kože
Ljudje, ki imajo suho kožo, bi morali vedno spati v nogavicah. To isto velja tudi takrat, ko vas sonce močno opeče, v prostoru za spanje pa prihaja do velikih temperaturnih razlik (to velja tako pozimi, kot tudi spomladi). Bombaž na nogah deluje kot toplotni regulator, hkrati pa preprečuje, da bi se koža na stopalih popolnoma izsušila. Če imate na stopalih trdo in razpokano kožo, potem telo preko nog težje uravnavajo temperaturo v telesu. Izsušena koža lahko povzroči tudi izsušeno sluznico v nosu, to pa še bolj nemiren spanec, pri opečeni koži pa se boste hitreje in bolj intenzivno lupili.

3. Zmanjšuje vročino
Eden od prastarih receptov, kako ozdraviti vročino je, da nogavice namočite v jabolčni kis (dovolj je, da v kis namočite krpo, ki jo daste na stopalo, čezenj pa nogavice). Kis namreč uravnava pretok krvi, izboljša cirkulacijo in s tem zmanjša vročino, pa tudi pripomore h krepitvi imunskega sistema. Kisovi nočni obkladki so dobri tudi za čiščenje telesa.

4. Preprečuje nočni kašelj
Če imate težave z nočnim kašljem, potem poskusite zaspati v nogavicah, ki zadržujejo toploto, zaradi tega notranji procesi tečejo bolj nemoteno, kašelj pa bo izginil. Poskusite.

5. Grejejo noge
Nekateri za večerjo jedo pikantno hrano, ki prav tako izboljša prekrvavitev v nogah in prstih, lahko pa enostavno uporabite nogavice s katerimi boste dosegli isti učinek. Poleg tega nogavice ščitijo noge tudi pred krčnimi žilami, manjši pa bo tudi občutek utrujenosti in bolečih stopal, če ste dan prej veliko hodili.

Je pa ena stvar na katero pa pri nočnih nogavicah morate paziti!

Poskrbite, da boste imeli vsak dan sveže nogavice. Kaj vam bodo vsi ukrepi za kvalitetnejši spanec, če pa vas bo (včasih tudi podzavestno) motil vonj smrdljivih nogavic.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021